Ikke-responderende til trening?

Etter å ha lest en artikkel i siste utgave av iForm (som jeg selvfølgelig ikke har for hånden nå), så slo det meg: jeg er delvis en ikke-responderende. Der andre kanskje bare trenger å ta én økt, må jeg gjerne ta to for å få samme utslag. Jeg må bevege meg ekstra mye i hverdagen i tillegg til trening (velge trapper over heis, gå av et buss-stopp for tidlig) for å få den utellingen andre får ved å kun trene. Når jeg leser artikler om "se, sååå lett er det å slanke seg" blir jeg provosert. Nettopp fordi det ikke er like lett for alle. Som regel går tipsene ut på å spise lett, grovt og fiberrikt, samt det riktige fettet man får gjennom blant annet fisk og unngå for mye kjøtt. Drikke vann og styr unna lettbrus og andre lett-søtsaker. Check, check check check! Jeg gjør alt, absolutt alt. Og likefult så har vekta stått stille de to siste ukene.

Jeg må gå meg selv i sømmene, eller matinntaket i sømmene. For det er jo ikke treninga det står på, hvor er det det sniker seg inn de kaloriene som spenner bein på treningen min? Jeg tror det er en kombinasjon av flere årsaker:

1) Jeg må slutte å småspise pålegg når jeg lager med frokost/lunsj. Selv om en ekstra osteskive eller to virker uskyldig så vil det i det lange løp ikke være gunstig. Selv med lettost kan jeg fort få i meg 100 kalorier ekstra om jeg gjør dette 2-3 ganger i løpet av en dag. Ops da.

2) Kun spise 1 middagsporsjon, og vil jeg ha mer får jeg forsyne meg av grønnsakene eller bare spise et eple til dessert.

3) Er jeg virkelig sulten, eller er jeg kanskje bare tørst? Noen ganger så mikser kroppen sammen signalene.

4) Tygg maten saktere og vær mer konsentrert på at jeg faktisk spiser, men samtidig, spis for å leve ikke lev for å spise!

5) Planlegg middager, søk opp sunne matoppskrifter og ha en viss oversikt over kcalinnhold i disse. Ikke fordi jeg teller kalorier til punkt og prikke, men det er greit å ha et grovt overslag i hodet for å kunne ha en viss form for kontroll.

6) Selv om jeg trener så betyr det ikke at jeg kan øke matinntaket, det skal være som normalt. Det er da regnestykket går i minus og forandringene kommer. 

Sist, men ikke minst:
7) Ikke gi opp!

Så får vi se når jeg skal veies og måles om to uker hvor mye denne bevistgjøringen har hjulpet meg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits