Slankestress

Veiedag i dag og vekta var urovekkende grei. Onsdag skal jeg få sjekket fettprosenten og den er jeg i grunnen langt mer spent på.
 
Det er helt tydelig at trening og et sunt kosthold er tingen. Ordet diett er kun angstfremkallende og er et sikkert kort å spille med om man ønsker å sprekke sånn ca halvveis, kaste alle forsetter på dør og velte seg i en orgie av fett og sukker. Eksempelvis så spiste jeg en særdeles godt biffmåltid i går og hadde is til dessert, en diett ville ha nektet meg de ovnsbakte potetene og gjort at jeg hadde sittet storøyd, og misfornøyd, mens jeg så på de andre kose seg med isskåla. Nå holdt det med én normal middagsporsjon og en lite skål is vel og merke, men jeg var godt fornøyd. Stresser man konstant over hva man putter i seg vil kroppen reagere negativt. I følge KK sitt helsemagasin KK-kropp så har stress en direkte effet på vekten:
Grethe Støa Birketvedt, lege ved Overvekssenteret på Aker Universitetsykehus, forklarer det slik:
- Når du får en emosjonell reaksjon på det du spiser, hisser du opp hormonene i kroppen, slik at disse kommer i ubalanse. Birketvedt legger til at:
- Appetitthormonet leptin øker når du spiser med emosjonell påvirkning. Når du nyter det du spiser, fordøyes også maten annerledes og bedre.
Enæringsfysiologen Ellen Magrethe Hovland ved Opplysningskontoret for meieriprodukter er på langt vei enig:
- Hvis du spiser når du er stresset, vil kroppen ofte overse metthetssignalene kroppen sender ut. dermed øker risikoen for å overspise.

Så er du en av dem som er på crash-diett, som kun kan spise utvalgte matvarer eller har et minimalt kaloriinntak, stress ned. Senk skuldrene og tenk etter: Vil du ha det slik resten av ditt liv? Panisk slaking hver tredje måned når du har gått opp de kiloene du gikk ned? Det gidder ikke jeg mer. Derfor spiser jeg sunt, fornuftig, men det er også rom for å kose seg uten for store samvittighetskvaler.


Treningsplan for denne uka

Mandag:
Raggajam (dansetime)
Tirsdag: Intervall eller langløping på tredemølle
Onsdag: Styrke og kondisjon (Curves)
Fredag: Styrke og kondisjon (Curves)
Lørdag: Intervall eller langløping på tredemølle


Det høres kanskje mye ut, men det er dette som gir meg energi, overskudd og glede. Jeg er helt hekta på følelsen jeg får etter jeg har trent, det er den som får meg ut av sofaen når den er, på mystisk vis, smurt med sofalim.

2 kommentarer

Kamilla Haaland

02.feb.2009 kl.11:36

Skulle virkelig ønske jeg også klarte å komme meg på treningssiden. Har ikke trent på to år! :( Orker bare ikke..

gymsokkbaby

02.feb.2009 kl.11:43

Et tips, begynn i det små. Ikke begynn med fem økter i uka som meg, det er et nivå jeg har jobbet meg opp til. Begynn med to og finn noe du liker. Å gå turer med en venninne kan være ett tips :)Trening er ikke noe man skal kun gjøre for å bli slank, slanke mennesker bør også trene. Det gir voldsomme helsegevinster ;)

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits