Forslag til proteinrik kveldsmåltid?

Jeg er ikke på noen måte på en lavkarbodiett, men jeg innser viktigheten av å spise mer proteinrikt når man driver med styrketrening. Min havregrøtfrokost kan ingen ta fra meg, og jeg har prøvd å spise mer proteinrikt pålegg på grovt (grovt!) brød, men kveldsen tror jeg i grunnen bør bli mer gjennomført proteinrik.

Hva jeg har tenkt så langt selv:
* Eggerøre og røkelaks
* Omelett  med diverse fyll (men det blir jeg fort lei av)
* Grillet kylling (uten skinn), cottage cheese og frisk basilikum (overraskende godt)
* Cottage cheese, vaniljekesam og opphakket nøtter
* .....

og der stopper det. Skyr spiser jeg så og si hver dag, som mellommåltid eller etter trening, så da er jeg allerede "mett" på det.

Er det noen der ute som har noen forslag? Jeg er åpent for det meste.

9 kommentarer

Mjuuugly

11.jan.2010 kl.11:09

Mager kesam blandet ut med funlight saft (hvis du drikker det) med nøtter/frø/bær/litt havregryn.. Mager kesam med saft smaker youghurt og er supergodt..

Kokt torsk med blomkål, brokkoli, gulrøtter o.l. Torsk er relativt billig og inneholder stort sett kun proteiner.

Samme med sei og reker.

Stekt skinke/m en lettost skive smeltet sammen, veldig godt med brokkoli.

Smøreost 3% fett inneholder mye proeiner og kan blandes med egg for å variere litt.

Cottage cheese med saft eller bær er veldig godt.

ellers er jo proteinshaker ganske smart, vet ikke om du har vurdert det?

ellers er generelt brokkoli en grønnsak du bør spise massse av! =D

Gymsokkbaby

11.jan.2010 kl.11:14

Mjuuugly: Tusen takk for mange gode tips.

Jeg har begynt å vurdere proteinshaker, eller, anskaffe proteinpulver som kan blandes ut med matvarer så de blir mer proteinrike. Eneste problemet er at forrige gang jeg prøvde det så tålte ikke magen det. Ble oppblåst, fikk mageknip og følte meg ikke bra. Kan ha vært det spesifikke proteinpulveret, men det er vanskelig å si.

Jeg skal teste kesam og funlight saft, sett flere anvender seg av dette, stekt skinke med lettost hørtes også godt ut, samt å blande inn smøreost i eggerøra. Smøreost er en favoritt hos meg fra før av:)

Brokkoli elsker jeg og vi har mye dampet brokkoli hos meg :D

Det og blomkål. Nam!

Mjuuugly

11.jan.2010 kl.11:32

Samme her, eeelsker blomkål og brokkoli!

Proteinpulver kan inneholde veldig mye rart, men det finnes jo alternativer og soyaprotein, risprotein eller hampprotein, veganere velger de. Soyaprodukter inneholder MYE protein, så hvis du liker det er ikke det så dumt å innvestere litt i;)

Da jeg drev med "seriøs" styrketrening var det veldig greit å drikke en proteinshake på farta, man må jo spise veldig bevisst for faktisk å få i seg nok proteiner gjennom kostholdet og spesielt hvis man ønsker muskler. Hadde også Proteinfabrikkens Casein som jeg tok på kvelden før jeg la meg. Det smakte ikke spesielt godt..

Andrea

11.jan.2010 kl.11:38

Her fikk jeg noen gode tips også! :-) Min favorittkvelds når jeg føler for noe søtt er cottage cheese, vaniljekesam, epler varmet i ovnen og masse kanel + hakkede nøtter. Om man er mer sulten så hørtes jo torsk himmelsk ut.. Og omelett som du nevner er jo også kjempegodt. Jeg pleier å bruke cottage cheese i omeletten, får litt ostesmak da! Og ekstra proteiner er jo heller ikke å forakte.. :)

Gymsokkbaby

11.jan.2010 kl.12:40

Mjuuugly: Soyaprotein, får man kjøpt det på helsekostforretninger? Det hørtes veldig smart ut! :) Kastet all proteinen jeg hadde, men mulig fra det fra Casein. Usj, aldri igjen, men kanskje det MyRevolution er bedre. Ser mange her på bloggen har det.

Andrea: Jeg har prøvd cottage cheese i omelett, det smaker helt ok etter min smak, da syns jeg det er bedre å ha smøreost på toppen (av en lettere variant). Det er veldig godt, spesielt mager skinkeost :):)

Mjuuugly

11.jan.2010 kl.12:53

ja, vil tro de har det på helsekost,men skal ikke si noe sikkert for jeg har aldri sett etter det der, hvis ikke er det bare å bestille fra nettsider =P

Gymsokkbaby

11.jan.2010 kl.13:38

Mjuuugly: Dette skal undersøkes. Uansett, tusen takk for tipset :)

anonymatlet

14.jan.2010 kl.17:54

Kyllingen hørtes utrolig delikat ut! =)

Sv- Ja, ekstrem er ikke noe for meg. Satser på et variert kosthold ;)

Har du tips om hvordan man kan få et mer proteinrikt kosthold ? =)

gymsokkbaby

14.jan.2010 kl.20:00

anonymatlet: Kyllingen er helt smashing. Jeg har den på brødskiva, i lefseruller, i grove pannekaker, m.m.

Jeg er i fasen å finne en måte å leve mer proteinrikt, men det er ikke så lett. Jeg er med på vektklubb.no og der kan man føre opp maten man spiser og se den enæringsmessige sammensettingen. Jeg prøver å få den kakebiten for protein å være på oppmot 30 prosent, i alle fall enn så lenge. Måter jeg gjør det på er å spise skyr som mellommåltid, eggretter eller bare kokt/stekt egg som kvelds, ha proteinrike pålegg på brødskiva (makrell i tomat, røkelaks, kylling) og være mer bevisst når jeg velger produkter i butikken. Så langt er det altså vanskelig og jeg har lurt på om også jeg skal ty til proteinpulver, uten å ta helt av selvfølgelig :)

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits