En høyst vanlig ketosekjip torsdag

Jeg driver og leter etter mine ketosesyndere i dag. Jeg nomierer følgende syndere for å ha slengt meg ut av ketosen:

Tab Xtra! Dåååh.
Vaniljeessens (men tror egentlig ikke det)
Atkins bar
Tyggevitaminer (C-vitamin, med xylitol)

Ehm, ja. Stort sett. ligger på mellom 15-20 (åkei, mens 20 da) i henhold til karbs, så jeg tror jeg er overfølsom mot søtstoffer. Eller, det visste jeg jo i forhold til magen, men det påvirker trolig mitt blodsukker også. Så, denne helgen blir det farrishelg (og kanskje litt rødvinhelg), ingen-light-brus-helg, kanskje 1 atkinsbar-helg (da jeg har en igjen), bare-ta-en-c-vitmain-og-ikke-fire-fordi-de-smaker-så-godt-helg.

Fra nå av må jeg være dritkjip på light brus, men vet med meg selv at dagen derpå er det komplettfiolett umulig å unngå. Får prøve meg frem med annen lightbrus, og litt fun light saft drikker jeg jo saktens (i små, små doser). Dette klarer du! Jaaa, vann er supergodt, jajaja. (Åh, får nærmest begravelsesstemning her). Sååå...over til noe bra: lagde nemlig en kanonsinnsyktbra fiskegryte i går, den anbefales på det sterkeste:

1 eske gourmettorsk
1 boks reker (ca 170 gram)
1 boks kokosmelk
ca 3 dl vann
200 gram spinat
1 grønn paprika
1 ts green curry
3 sitrongress
En god slump fersk ingefær
4 ss fiskesaus (thailansk)
1 klunk sitronsaft og limesaft

Kok opp vann og tilsett kokosmelk, grønn curry, Fish sauce og presset sitrongress.

Kok i 10 minutter og la trekke 5 minutter ekstra og ta ut sitrongresset.

Ha hakket paprika og revet ingefær i suppen og kok opp.

Smak til med salt og limesaft.

Tilsett fiskebitene og deretter spinat.

Kok opp, tilsett rekene og server straks.

Dette ble tre porsjoner, serverte blokmålris til (rasp blomkål, kok til det er mørt, hell ut i en sil og bland med masse deilig meierismør).

Seriøst. Det var sykt godt. Merker jeg gleder meg til å bli sulten så jeg kan spise lunsjen min, haha.

24 kommentarer

Hahahaha... du altså!! Det klarer du... menne ja.. Dagenderpå uten brus of any kind er skikkelig ille dagenderpådag! Pjuh...

gymsokkbaby

21.okt.2010 kl.11:15

Slimfast: Faktisk en umulighet for meg tror jeg. Av en eller annen grunn liker jeg ikke vann dagen derpå :S Så det får bli min guilty pleasure:)

Disarmed

21.okt.2010 kl.11:51

Jeg og er helt sinnsykt svak for lightbrus! Men det er bare å kutte ned, forstår jeg. Hva med te? Fungerer som kosedrikk for meg iallefall!

gymsokkbaby

21.okt.2010 kl.12:18

Disarmed: Er ikke alle som faller ut av ketose grunnet lightbrus altså, men kan se ut som jeg kanskje gjør det. Må teste litt fremover og se. Har du ketostix så kan du jo sjekke? :) Har sånne av og på perioder i forhold til te. Akkurat nå en avperiode, men tror jeg innfører det litt melk i teen igjen, da blir jeg ofte veldig glad i te ;D

Lone

21.okt.2010 kl.14:10

Jeg tror det er C-vitaminene, de kan jo tulle til resultatet på stixen. Lightbus er vel mer partystopper enn ketosestopper tror jeg? Prøv å kutt vitaminene så kanskje du kan beholde bruskosen:D<3

gymsokkbaby

21.okt.2010 kl.14:12

Lone: Åkei. Synd da, jeg har liksom to proppfulle glass. Får kanskje gi det til søster'n da og ta multivitaminer i stedet :P Tok 1 i dag, men i morgen blir det stopp. Fint om ikke bruskvota forsvinner, merker det gjorde meg deprimert.

Fikk tips på lavkarbo.no at det også kunne skyldes at jeg har trent mye denne uka.

ronja

21.okt.2010 kl.14:28

bra blogg :)

kommentere min blogg? ronjahaugvik.blogg.no

gymsokkbaby

21.okt.2010 kl.14:29

ronja: Nei, jeg liker ikke egenreklamering for blogg. Ha en fin dag.

Disarmed

21.okt.2010 kl.14:48

Jeg har ikke ketosestix, får man kjøpt det andre plasser enn på nettet? Hadde vært gøy og sjekket!

Kan du drikke melk? For melk i teen er desidert en storfavoritt hos meg, men trodde det var fy-fy på lavkarbo.

SV: Det vet man jo aldri da! Er det mulig for meg, er det høyst trolig mulig for alle andre óg ;-) Bare husk at jeg som 16-åring veide nærmere 90 kilo! Da trodde jeg ALDRI at jeg skulle se ut som på det bildet, noensinne.

Men takk for hyggelig kommentar :)

gymsokkbaby

21.okt.2010 kl.14:53

Disarmed: Nettopp, er derfor jeg ikke har drukket melk, men en liten melkeskvett tror jeg ikke gjør noe fra eller til. Drikker faktisk fruktte nå, det liker jeg godt. Er nok sort te jeg liker med melk og grønn te har jeg plutselig fått helt avsmak for :(

Jeg kjøpte ketostix på apoteket;)

Anneli og Emma-Sophie

21.okt.2010 kl.16:57

Xylitol må du hvertfall telle med i karboregninga:)

gymsokkbaby

21.okt.2010 kl.16:59

Anneli og Emma: Hmm, er litt rart også, for har spist disse vitaminene hele forrige uke og da var jeg i ketose. Skal kutte ut c-vit, men syns kalsium liksom er viktig å ta og best effekt har det visst i tyggeform (med xylitol). Jaja, får bare spise litt mindre og se hva som skjer :)

Sara

21.okt.2010 kl.18:00

Drikker en del lightbrus jeg også, men mest funlight. Hittil har de ikke stoppet noe for meg, takkfordet :p Lightbrus er liksom den lille trøsten min iblant ;)
Kutt c-vitaminen ja! Ta heller multivitamin, men ellers er det jo ganske mye vitaminer i grønnsaker og annen mat og da :) Brokkoli har visst en del kalsium, feks. Men kalsium og krom synes jeg er greit å ha nok av innabords iallefall.

Gry

21.okt.2010 kl.18:13

Atkins-bar har ikke pleid å gi meg noen problemer med ketosen ;-) Og håper ikke det gjør det i fremtiden heller ;) Er vel lov med ørlite melk i teen, bare ikke sladre om det til ketosestixen, hehe ;)

gymsokkbaby

21.okt.2010 kl.18:24

Sara: Ja, kutter hardt ned på tabletter og prøve å få det i meg naturlig da :)

Fra i morgen av prøver vi the multivitamin way, hihi :)

Er egentlig min trøst også, lightbrus og lightsjokolader, osv. Jeg kan kutte det kraftig ned, men ikke helt ut tror jeg :S

gymsokkbaby

21.okt.2010 kl.18:25

Gry på ketolysekuren! :]: Hihi, min kjære ketostix: nei, det var ikke melk. Det var fløte, jeg lover. Jaaa, kremfløte kjære søte stixen min ;) Satser på at det ordner seg fremover med denne ketosen altså.

Gry

21.okt.2010 kl.18:56

Det var lurt! Det kan du si!!! :o) Da viser'n ketose vettu! ;)

21.okt.2010 kl.18:57

Den fiskesuppen så utrolig digg ut! Skal definitivt prøve den ut en dag:D Men... du.. hva pokker er sitrongress? Og hvor får man kjøpt det?:)

gymsokkbaby

21.okt.2010 kl.19:27

Gry på ketolysekuren! :]: Hihi, dumme dumme ketostixen, tror på alt vettu. Kanskje hvis jeg sier at sjokoladen var sukkerfri også med ti korser i hjertet og sånn, så går det også bra :D

gymsokkbaby

21.okt.2010 kl.19:34

Anonym: Den er fantastisk. Prøv den :) Sitrongress har jeg sett på meny, i avd. med asiatisk mat. Hvis ikke må du på en invandrerbutikk. Sitrongress finnes på glass, er gule stilker på en måte :)

Sara

21.okt.2010 kl.20:15

Du kan nok fint bare redusere mengden med lightbrus osv da ;) Jeg pleier å bruke det som en slags belønning :p Hehe! Jeg prøver å drikke vann til all mat jeg spiser. Da tenker jeg at jeg ikke har behov for "det lille ekstra" når jeg allerede spiser så deilig mat :) Lightbrus og saft blir altså når jeg skal kose meg litt ekstra, eller føler matsug på psmf. Dette faller heldigvis helt naturlig for meg nå.

gymsokkbaby

21.okt.2010 kl.21:29

Sara: Motsatt med meg, hehe. Drikker så mange flasker med vann i løpet av dagen at jeg får så lyst på noe annet å drikke om kveldene. Blir ofte et glass saft for tiden, og dessverre hadde kjæresten med tabX to ganger på rad, men har sagt til han at brus er til helgene fremover. Basta. Forøvrig er det utrolig godt med vann med isbiter, jordbær og vaniljestang. Det er fest det! Åhh, det skal jeg lage meg i helga ja.

Maplesyrup

21.okt.2010 kl.23:15

Driver å leter etter den middagsplanen din der en av middagene var noe med lammepølse. Har nemlig kjøpt meg en slik pølse, men vi klarte ikke helt å finne ut hva vi ville lage med den. Husker du om innlegget var fra september eller oktober?

gymsokkbaby

22.okt.2010 kl.07:36

Maplesyrup: Er ikke alltid jeg legger ut link til oppskrift, så jeg så litt tilbake i arkivet og så at jeg under "heltemat og heltetrening" hadde skrevet opp lammepølseform. Det er bare helt enkelt lammepølse i biter, grønnsaker etter ønske(f.eks fennikel, blomkål, spinat), kremfløte, ost (til både ostesausen og på toppen), samt krydder etter ønske. Her er det bare å prøve seg frem. Fant forresten disse oppskriftene til inspirasjon:

1. http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=10060

2. http://idavaag.blogg.no/1279734681_plsegrateng.html

Jeg bruker bare å google litt rundt, finne inspirasjon og lage mitt eget. Syns f.eks det er godt å steke løk, paprika i forskjellige farger, sopp og pølse. Servert med stekt egg og sukkerfri ketchup, haha. Skikkelig pytt i panne ala lavkarbostyle ;)

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits