O'Store Ulvehunger

"Oi, rumlemage", var det første jeg tenkte i dag morges. Rullet ut av senga og fantaserte om mine elskede macademianøtter i tørrvareskapet. Faktisk gikk jeg bort til matskapet og hadde hånda godt plantet ned i posen og hadde fått grepet om et par nøtter da jeg kom på at jeg hadde planlagt en liten power walk til jobb... på tom mage. Sukket litt foran matskapet og traktet meg kaffe, drakk en på styrten og det hjalp. Satte dermed av gårde til jobb. Som naturen har skapt meg, naken. Friskt med litt høstvind, setter i gang blodomløpet. Neida, tullebukken, jeg kledde meg godt og så gikk jeg. Jeg lover.

Ænivæis, ankom jobb i en tilstand av hva som best kan beskrive som desperat sult. Så jeg hev i meg mine tre tiltenkte knekkebrød med snøfrisk naturell og store skiver av røkelaks. Altså, jeg var ikke sjenert i matskåla. Det burde ha holdt i massevis. Massevis. Minst fire timer.

Det tok én time og så kom hulheten. Kjent den? Når magen føles helt tom? Rett før de rumler? Jeg ble litt perpleks der jeg satt med kaffekoppen. Hallo, sulten? Tuller du med meg nå eller? Jeg er sikkert tørst, konstanterte jeg og så kjærlig ned på magen min: "din tullekopp. Later som du er sulten når du egentlig bare er tørst, kjempemorsomt altså. Jeg faller snart av stolen i latterkrampe. Hihi liksom".

Som sagt, så gjort. Jeg bøttet ned på med vann, men hulheten forsvant ikke. Den ble bare mer og mer plagsom. Etter 3 timer klarte jeg ikke mer og spiste tidenes tidligste lunsj. Kvart på tolv. Vanligvis er jeg ikke sulten før sånn 13-14-tiden, av og til senere. Lunsj klokka tolv? Når spiste jeg en så tidlig lunsj sist? Må ha vært på mine høykarbodager det gitt. Så, jeg spiste i hvertfall en duganes lunsj. En lunsj som bør kunne holde meg mett de neste 4-5 timene, hvis ikke blir det bråk. Og det blir ikke et pent syn (jeg ser for meg et aldri så lite brie-massakre...huff, stakkars lille brien).

Jeg misliker virkelig når matplanen går i vasken. Får besøk i kveld og planlegger vafler. Vil spare meg til da, ikke spise meg stor og fet både dag og kveld :-/

23 kommentarer

Sara

22.okt.2010 kl.12:36

Kjent følelse det der ja :p På lchf synes jeg eggefrokost er det beste og mest mettende. Knekkebrød er dødsgodt det også, men for meg gjør det meg ikke godt nok mett. Egg derimot er suverent! Og jeg elsker egg ;)

gymsokkbaby

22.okt.2010 kl.12:43

Sara: Er litt lei av å lage mat hver kveld til neste dag, så syns knekkebrød er så greit. Tror jeg får hive på en avokado i tillegg, så kanskje jeg holder meg lengre. Er forøvrig enig om egg, omelett holder meg kjempelenge, men jeg er bare semi-glad i egg og kan ikke spise det hver dag for da blir jeg så kvalm :-/ Men har omelett et par dager i uka. Det og mandelgrøt kokt på fløte holder meg leeenge. Mandelgrøt på cottage cheese? Not so much.

SpisElskLev

22.okt.2010 kl.12:55

Haha, måtte lese de første linjene opptil to og tre ganger;) Morsomt skrevet innlegg!! Og vi har alle dager vi bare eeer så sultne!! Hehe, og da. Hva har vi snakket om? Da gir du kroppen litt ekstra. Det hjelper jo ikke å spare seg til ikveld, så man kræsjer realt fordi man er utsultet. Vær god og mett igjennom dagen, så du ikke sitter å sparker i sengegavlen imorgen tidlig med dårlig samvittighet:)

Wildepilde

22.okt.2010 kl.13:05

Kjenner til den..Irriterende! Har hatt det sånn de siste dagene faktisk enda jeg har spist som jeg pleier, lavkarbo. Sikkert fordi vintern har kommet, tenker jeg ;3 hehe

Anneli og Emma-Sophie

22.okt.2010 kl.13:06

Spis mer FETT!:)

gymsokkbaby

22.okt.2010 kl.13:17

SpisElskLev: Jepp, jeg lover å spise når jeg er sulten idag. Hadde faktisk planer om å pine meg frem til sånn 13-14 før jeg spiste lunsj, men så slo det meg at det var jo helt idiotisk, hehe. Er fortsatt mett etter lunsj, lovende lovende :)

gymsokkbaby

22.okt.2010 kl.13:19

Wilde: Ja, jeg ble litt perpleks, sulten? Hvasa? Jeg skal jo ikke være sulten på lavkarbo før rett før jeg skal spise. Satser på at det går over fort.

gymsokkbaby

22.okt.2010 kl.13:29

Anneli og Emma: Meeen, røkelaks er jo kjempefett? :) Ble en fetere lunsj, så satser på at det hjelper. Er ikke sulten enda, 1.5 etterpå. Lover bra, lover veldig bra :)

Disarmed

22.okt.2010 kl.13:35

Spiser du knekkebrød på lavkarbo?8)

SV: Mkei. Iallefall beroligende å høre at fler opplever det samme. Men skal jeg bare fortsette da tror du, eller bør jeg gjøre noen endringer?

gymsokkbaby

22.okt.2010 kl.13:36

Disarmed: Lavkarboknekkebrød, Nannahs oppskrift på lavkarbo.no. 1 karb per stk ;D

Disarmed

22.okt.2010 kl.13:40

Ah okei! Skal jeg prøve ut!:)

SV: Har meldt meg inn, og lest litt, men ikke vært noe aktiv. Skal definitivt gjøre det, takk for tipset :) Men hvilke meieriprodukter er det du tillater deg selv å spise? Husker du nevnte at du kun spiste enkelte tidligere.

Maplesyrup

22.okt.2010 kl.14:42

Haha, morsomt! Jeg har vært skrubbsulten i hele dag og satt å tenkte på "sulten" innlegget jeg skulle skrive senere idag ;) Blir kanskje en slags kopi av ditt, men følte meg litt bedre når jeg leste at du også hadde vært sulten hele dagen - misforstå meg rett ;)

Hadde noe lignende igår ettermiddag; etter middag og påfølgende kake til dessert, følte jeg meg ikke noe særlig mett (ikke sulten heller da). Var sikker på at kveldsmaten kom til å bli inntatt 19.00 sharp (altså 2 timer etter middag), men ble distrahert og endte faktisk opp med kvelds 21.00 som planlagt. Føler ofte jeg blir litt sulten 2 timer etter et måltid, men drikker noe og når jeg faktisk skal spise, er jeg ikke så sulten lenger..

gymsokkbaby

22.okt.2010 kl.14:52

Maplesyrup: Ja, den har jeg opplevd flere ganger. Er sulten, blir distrahert og når jeg får tid til å spise er sulten borte. Så var temmelig overrasket i dag når jeg hadde vedvarende sult i sånn 2 timer før jeg gav opp og spiste. Kanskje det er tegn på at vi er tilbake i ketose? Så fremover blir det kanskje mye lettere? Skal i hvertfall ikke skeie mye ut i helga og risikere en ny runde med å krangle seg tilbake til ketose :P

Artig at du også har vært sulten i dag, det hjelper å vite at vi er flere i samme båt. Især lavkarbere :)

MissDreamy

22.okt.2010 kl.15:47

Enkelte dager krever kroppen mer mat, og da er det best å bare lytte til den :)

gymsokkbaby

22.okt.2010 kl.16:13

MissDreamy: Skjønner ikke helt hvorfor. Har bare sittet på jobb i hele dag. Har kontorjobb så ikke akkurat energikrevende :P

MissDreamy

22.okt.2010 kl.16:37

Kanskje du gjorde noe i går som krevde mer energi? Eller spiste for lite i forhold til hva kroppen ville ha? Er ikke alltid det kommer an på den dagen man er ekstra sulten. Jeg merker det i alle fall for oftest best dagen etter hard trening osv :)

gymsokkbaby

22.okt.2010 kl.18:08

MissDreamy: Nja, ikke så innmari hard trening i går. Styrketrening på morgenen og spiste absolutt nok og mer enn det, hehe. Er nok bare kroppen som er litt rar, så håper den virkelig trengte den ekstra energien jeg har gitt den for ja, har dyttet innpå med fett nå for å få den til å slutte maset, hehe.

thin love thin life

22.okt.2010 kl.18:42

ja er nok lurt å holde seg litt :P

gymsokkbaby

22.okt.2010 kl.19:16

thin love thin life: Hehe, gjorde det motsatte jeg. Lyttet til kroppen og spiste ;)

Disarmed

22.okt.2010 kl.22:51

SV: Okei, jeg forstår. Leste bare på ei nettside om lavkarbo (tror det var ketolysekurens sider), om at vektnedgang uteble burde en forsøke å kutte ned på meieriprodukter. Men du har nok helt rett, at jeg bør kutte litt ned. Takk for gode råd, veldig hjelpsomt!

PS: Jeg fant forresten ikke sånne stix på apoteket! Har vært innom 2 nå og sett. Hva kaller du de? Og er det bare på enkelte apotek?

gymsokkbaby

23.okt.2010 kl.11:46

Disarmed: Da må du spørre i kassa. Flere har det på bakrommet, av alle ting. Jeg måtte i hvertfall spørre. Det heter ketostix :)

Kristine E.

23.okt.2010 kl.15:54

Til gjengjeld kommer du sikkert til å oppleve dager hvor sultfølelsen og apetitten er fraværende. Jeg har hatt en sånn periode i noen dager nå.

gymsokkbaby

24.okt.2010 kl.12:31

Kristine E.: Jeg håper virkelig det :D Får bare pøse på med fettet :)

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits