5 store og litt mindre mål for uka og tiden fremover mot jul

  1. Minimalt med kunstig søtningsmiddel. Dette innebærer at jeg skal kun drikke vann/farris mandag til fredag. Lørdag og søndag kan jeg drikke litt pepsi max, men ikke mer enn 5 dl per dag. Moderasjon, kjære meg selv, moderasjon.
  2. Nok en gang: lytte til sult og metthetsfølelsen, hvor det enda...kremt... er rom for forbedringer. Ikke telle en eneste kalori. Med andre ord; ikke logge meg inn på vektklubb.no før neste mandag igjen. Og hva betyr det? Jo, telle karbohydrater manuelt. Så, penn, papir og en kalkulator da jeg er piiiinlig dårlig på hoderegning.
  3. Prøve å være enda litt lavere på karbohydrater denne uka, bare for å se om det starter "fettbålet" desto bedre. Ikke være redd for fett i det hele tatt. Moderat med proteiner.
  4. Kosemat/godis frem til jul: lavkarbovafler, bringebær og fløte, kakao laget av usøtet kakaopulver (og med sukrin), 1 dl lavkarbois, "fluff", etc. Dette er kun tillatt i helgene og ikke i store mengder altså. Noe må man jo tillate seg. Styre unna: atkinsbarer! Herregud, for en kvalmende og jævlig opplevelse det var å spise en slik i dag. Trodde den skulle komme opp igjen- Måtte ligge i fosterstilling en time på sofaen for å komme meg. Hva i alle dager er det de har proppet i disse barene? Brekningsmiddel? Fysj.
  5. Ta en treningspause om noen uker. Fem dager da jeg kun har lov til å gå tur. La kroppen hvile, jeg tror jeg stresser den vel mye med all treningen min.


Det skal jeg klare helt brillefint. Lover'æ! Planen er jo å bli den beste utgaven av meg selv.

 

Forøvrig, jeg lagde en helt knalldigg lammegryte i går. Den var fan-tas-tisk. Og innehold så enkelt én pose lammeskav (kjøpt på Rimi) stekt med én gul løk og en liten grønn paprika (var raus med smøret), for så å få to gode dæsjer med tørr hvitvin. Skrudde ned varmen og helte over 2 dl kjøttbuljong. Lot småkoke litt før én boks Creme Fraiche fant veien ned i gryta. Den fikk kost seg en god stund mens jeg lagde sellerirotpuré. Tilbake til gryta så fikk den et par dæsjer kremfløte, friskhakket dill, salt og pepper, og jo, en liten sprut med sitron. Avsluttet med sånn ca 100 gram grønne erter. Dette ble altså servert med sellerirotpuré og var nok til 4 personer, inkludert to mannfolk. Mektig! Og namnam. Skikkelig høstmiddag og tror lammeskavet kostet rundt 70 kroner, så ikke ille pris når det er snakk om at det metter 4 stykker.

Men nå, nå skal jeg ha lammelår! Herrejesus, tenk at jeg ikke likte lam før? Sært, virkelig sært.

12 kommentarer

SpisElskLev

24.okt.2010 kl.20:24

Jeg lover å minne deg på det siste punktet der etterhvert;)

Everest

24.okt.2010 kl.20:28

Fine mål =) Lykke til, jeg har troen som alltid =)

gymsokkbaby

24.okt.2010 kl.22:39

SpisElskLev: Det tror jeg du må, hihi ;) Har bestem meg for å gjøre det om to uker ;)

gymsokkbaby

24.okt.2010 kl.22:40

Everest: Takk skal du ha, alltid bra å ha noen mål å strekke seg etter. Mount Everest er et helt fantastisk ett forresten :)

Wildepilde

25.okt.2010 kl.00:52

Den gryta di hørtes d i g g ut. Den må jeg prøve en dag :)

Forøvrig veldig bra mål du har laget! De virker fornuftige og oppnåelige. Jeg har det med å sette urealistiske mål, så jeg må prøve og bli litt flinkere (; Er ikke noe gøy når lista er så høy at jeg aldri når et eneste mål. Umotiverende, much?

Anyhow, lykke til! U can do it!

gymsokkbaby

25.okt.2010 kl.06:45

Wilde: Vet du, jeg gjør det samme selv. Så har faktisk bevisst satt meg oppnåelige mål. Før i tiden hadde jeg f.eks mål om å gå frem/tilbake til jobb hver dag, uansett vær. Samt konsekvent ta trappa fremfor heis. Det betydde 70 min gåing (frem/tilbake) og trapp opp til både 7ende og 10ende etasje flere ganger om dagen. Litt veeeel urealistisk, så nå har jeg som regel at jeg prøver å gå en av veiene, enten til eller fra jobb og jeg velger trappa når jeg føler for det. Hehe. Kunne kanskje ha valgt trappa oftere, men man blir kjempelei av det.

Ha en strålende fin uke du :) Takk for oppmuntrende ord! :D

Maplesyrup

25.okt.2010 kl.09:38

Likte dette innlegget veldig godt! Helt enig i at det er kjempeviktig å sette seg mål man faktisk kan klare å nå; det viser faktisk at man har høy subjektiv mestringsevne;) Setter man seg altfor høye eller lave mål har man egentlig ingen tro på at man skal klare noe moderat vanskelig. Hehe, litt inne i en psykologibok om tiden - prøver å lære meg litt om mål og mestring før eksamenstiden:)

Skriv gjerne om hva du spiser for å få i deg masse fett! Jeg prøver noenlunde samme prosjekt, ligger greit på karbohydratene, men altfor høyt på proteinene. Brukte nyinnkjøpt meierismør igår og har byttet ut Norvegia med Gräddost!

Lam er helt fantastisk godt:)

gymsokkbaby

25.okt.2010 kl.09:55

Maplesyrup: Åherre, Gräddost er fantastisk... supersmart! Det bør jeg prøve også, så takk for tips ;D

Ja, jeg er så innmari urealistisk hele tiden og har vel innsett det nå, så da er jeg mer realistisk. Ut med dårlig samvittighet, inn med god, hehe. Kan godt skrive et innlegg om hvorledes jeg får i meg nok fett om dagen, selv om jeg sikkert kunne vært enda bedre.

I dag blir det afrikansk lammegryte av lammelårrestene. Lam tre dager på rad, da er det høst :D

Polleke - livet mitt

25.okt.2010 kl.13:19

Det så ut som lure mål! Jeg orker ikke lage konkrete mål nå, for vektnedgangen går greit, men om jeg skulle laget mål ligner de litt på dine, minus treningen! Jeg må trene mer!

gymsokkbaby

25.okt.2010 kl.13:20

Polleke: Min vektnedgang er stagnert og det har den i grunne gjort det siste året :P To kilo opp, to kilo ned, hehe. Så jeg fokuserer nå på å få et litt sunnere forhold til mat og trening, så kanskje kroppen blir litt mer samarbeidsvillig :P

Polleke - livet mitt

25.okt.2010 kl.13:43

Det er lurt å få med kroppen sin på laget ja! Da virker planen god! La den få tid til å kose seg litt og slappe av litt også! (:

gymsokkbaby

25.okt.2010 kl.13:46

Polleke: Ja, jeg må nesten gjøre det :) Tvungen avslapping om noen uker, hihi ;)

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits