Prosjekt fett!

Når jeg ligger lavt på karbohydratene er det en utfordring å legge seg høyt på fettet, spesielt når man har lidd av fettforbi de siste 7 årene. Men, jeg prøver og gjør stadig vekk forbedringer. Jeg ble spurt om å legge ut hva jeg spiser for å faktisk få opp fettet. Tatt i betraktning at jeg ikke er voldsomt befaren i LCHF, vil jeg likevel prøve å vise her hvilke matvalg jeg gjør for tiden.

Fårepølse og lignende i stedet for magre kjøttpålegg
Kjøttdeig fremfor karbonadedeig
Entrecôte fremfor mager biff
Stekt egg fremfor kokt
Grillet kylling MED skinnet på
Creme fraiche, seterrømme og kremfløte, minimalt av kesam, cottage cheese, o.l.
Smør - alt stekes i meierismør. Har også smør i grønnsakspuréene mine, på grøt, knekkebrød.
Avokado, funnet ut at det er godt å gratinere med ost i ovnen.
Fet fisk eller mager fisk med fet smørsaus til.
Ost med høyt fettinnhold. Tips fra maplesyrup: gräddost. Ellers er fetaost i olje en klassiker.
Nøtter: aller helst macademianøtter og valnøtter.

 Andre forslag her mottas med stor takk ;)

 

Salat før vs. salat nå er et godt eksempel på hvordan maten  kan fetes opp


Før i tiden:
1-2 dl isbergssalat
Tomat, paprika, agurk og sukkererter (omtrent 200-250 gram +/-)
100 gram kikerter
100 gram cottage cheese
120 gram mager picnicskinke (kalkun)

Næringsinnhold:
372 kcal
Karbohydrat: 18.6 gram
Fett: 11,2 gram
Protein: 38,3 gram

Salat nå:
150-200 gram salat (isbergssalat, litt tomat og paprika)
50 gram ost (fetaost, brie, manchego, etc)
1 avokado
50 gram røkelaks
2-3 ss dressing (seterrømme og majonesblanding, med litt krydder)

Næringsinnhold:
669 kcal
Karbohydrat: 10,3 gram
Fett: 59,4 gram
Protein:  23,4 gram

Ja, den er nesten dobbelt så mye kalorier i, men den holder meg også lengre mett. Noen ganger er jeg mett i 5-6 timer på en god og fet lunsj. Er usikker på om vektklubb.no viser riktig på antall karbohydrater, så det beste er uansett å regne ut manuelt utfra de ingrediensene man har for hånd. Hvis man ikke legger inn de konkrete matvarene med nøyaktig næringsinnhold.

17 kommentarer

JEG VIL OGSÅ PÅ LAVKARBO!!!!!!!!!!

gymsokkbaby

25.okt.2010 kl.12:29

Slimfast: Det er digg mat, det kan jeg love deg! :D Deilig å endelig spise alt jeg alltid har nektet meg, men det betyr jo også å kutte ut en god del ting også da ;)

Wildepilde

25.okt.2010 kl.13:10

sv. Deg var det selvfølgelig! Syns det sitatet var så veldig bra.

Ridning er kjempegøy, det må du begynne med igjen :) Balsam for sjelen det.

Nei, det er ikke særlig sunn tankegang, så jeg prøver og roe ned litt før jeg blir helt gal(!). Det er helt greit å være bevisst på hva man spiser, og være flink til å trene, men når det er det eneste man tenker på og blir helt hysterisk over, så er det på tide å ta et hint (; Ortoreksia er ikke langt unna liksom.

Lider også litt av den "fettfobien", men har klart å overbevise meg selv. Yndlingsfrokosten: et egg vispes med en svett kremfløte, har oppi litt hakket paprika og sukkererter, salt og pepper, og litt revet jarlsbergost. Lages som eggehakk i stekepanna, og strør over stekt bacon hakket i småbiter. N to the am. Har eventuelt over litt seterrømme til slutt, men det er bare fordi jeg har fått dilla på seterrømme. Denne frokosten kan hende blir litt for stor, så hvis jeg ikke er skrubbsulten deler jeg den i to, spiser ene halvdelen og sparer den andre til kveldsmat for eksempel. Spiser jeg den klokken 07:00 er jeg mett i fem-seks timer, og klarer å styre glatt unna mellommåltider og snaks, helt utrolig! (godt tips å spise noe tilsvarende før en skal i kakebursdager, tenker jeg, hehe)

Wildepilde

25.okt.2010 kl.13:12

*hahaha, SKVETT kremfløte skulle det stå selvfølgelig! Tastaturet mitt begynner å bli litt sløvt ;-)

Polleke - livet mitt

25.okt.2010 kl.13:16

Jeg bruker faktisk å drikke litt olje de dagene jeg skjønner jeg ikke driver og får i meg nok fett. Rapsolje er da en av de lureste oljene i så fall. Jeg lar den stå i kjøleskapet og drikker rett fra flaska før måltidene.

gymsokkbaby

25.okt.2010 kl.13:19

Wilde: Så fort jeg har råd blir det ridning igjen tenker jeg. Eller, det kommer an på om jeg flytter et sted hvor det er mulighet for det i nærheten.

Ja, jeg leker litt med ortoreksia, men har nok ikke vippet helt over akkurat. Dog, vonde tanker rundt mat har plaget meg og jeg trener tidvis mer enn hva kroppen har godt for, sånn er det å være kvinne i dagens samfunn føler jeg. Mange som sliter med det samme.

Jeg hadde helt klart spist hele i ett jafs. Imponert at du deler den i to. Oppi det hele er jeg kanskje et matvrak uansett, så jeg spiser jo som en hest, ergo trener jeg som en hest, haha. Jeg er forøvrig ikke noe særlig sukkersugen for tiden, er alltid bare fysen på ordentlig mat. Etter gårsdagens ekle atkinsbaropplevelse spiser jeg heller bittelitt mørk sjokolade fremfor det skvipet der, usj.

gymsokkbaby

25.okt.2010 kl.13:19

Wilde: Hahaha, så det ikke før du kommenterte det. Svett ja, fløten skal helst stå på kjøkkenbenken og svette litt først, hihi.

gymsokkbaby

25.okt.2010 kl.13:21

Polleke: Oioi, jeg vet enda ikke om jeg klarer det, meeen jeg kan klare å spise f.eks en fårepølsebit/ostebit med masse smør på. Kan det fungere på samme måte tror du?

Disarmed

25.okt.2010 kl.14:43

Godt innlegg!:) Koser meg bestandig når jeg leser blogginnleggene dine - du skriver veldig godt!

Hvor mye fett bør en egentlig ligge på daglig? Er det noen slags minimumsgrense for antall gram el.l.?

gymsokkbaby

25.okt.2010 kl.14:46

Disarmed: Vel, når man lever på sånn 15-20 gram karbo per dag bør man ligge på omtrent 80 prosent fett, 3-5 prosent karbo og resten prosent protein. Det er hovedregelen da. Hvis man f.eks spiser 1800 kcal blir dette da: 160 gram fett. Man kan ligge både høyere og lavere, men helst ikke under 110 gram fett har jeg lest et sted.

så gøy å høre at du liker skriblerine mine :D

Maplesyrup

25.okt.2010 kl.14:58

Bra respons på ønske om innlegg om fett:) Spiste faktisk en halv boks rømme m/fun light til frokost idag - det satt lenge og var knallgodt:)

Jeg havner ofte på rundt 100 g fett, kanskje 120, så jeg har absolutt litt å gå på her. Må nok bare jobbe med det og venne meg av med å spise så mye kokt skinke! Går liksom 2 bokser i uka av gammel vane nesten..

gymsokkbaby

25.okt.2010 kl.16:04

Maplesyrup: Det har jeg lyst til å prøve, har hørt at CF skal funke, men rømme er sikker like bra. Takk for knalltips...igjen!! :)

Oi ja, det er lite fett ja. Har faktisk alt for lite av det selv i dag. Ble plutselig litt mye kjøtt, la egentlig ikke merke til det før jeg skrev opp hva jeg hadde spist i dag. Så må fette opp middagen idag, haha. Tenker på osteknekkis med smør til lammegryta mi, samt et goood dose seterrømme på toppen. Mhhhhmmm. Ja, kokt skinke er jo selvfølgelig helt åkei det altså, men da må man passe på fettet ellers tror jeg :)

SpisElskLev

25.okt.2010 kl.16:16

Haha, lo litt da jeg så overskriften;) "prosjekt fett":)

Bra innlegg:) Jeg ligger nå under dyna og forbereder meg mentalt på 90 min spinning. Det går IKKE særlig bra!! Ha en superb daaaag!!:)

gymsokkbaby

25.okt.2010 kl.16:31

SpisElskLev: Hahaha, jeg motiverer meg til selv til 25 pingleløpetur. Føler jeg må trene "noe" før inbodytesten i morgen, men uten å ta av. Er dødsliten etter godt med trening i helga, så 25 min er liksom det lengste jeg kan strekke meg til. Og jeg som ellers lett løper 100 min liksom, haha. 90 min er suuuupersprekt. You can do it. Vet du hva jeg hadde gjort? Funnet meg en sunn gulrot du kunne spist etterpå (jeg motiveres av mat da, haha), noe du liker ekstra godt og ha det til kvelds/middag :D Som ikke ødelegger treningseffekten, men er såpass godt at du villig kan trene litt ekstra for det :P

Disarmed

25.okt.2010 kl.16:42

Hm okei. Så, i dag hos meg ser inntaket slik ut:

Fett: 135g (79%)

Karbohydrat: 5,21g (1%)

Protein: 73,7g (19%)

Ser dette ok ut, synes du?

gymsokkbaby

25.okt.2010 kl.16:45

Disarmed: Nå ble jeg nysgjerrig, hva har du spist? Kommer aldri så lavt på karbene, selv når jeg prøver aktivt, hehe.

Ellers ser det veldig bra ut da, fin fordeling. Syns det er fornuftig å ligge på i hvertfall 1500 kcal, som dette gir. Trener du mye for tiden forresten?

Disarmed

25.okt.2010 kl.17:42

Har lagt ut et innlegg om dagens mat og ukas treningsøkter på bloggen min nå, du kan ta en titt der!:) Prøver å få trent på senter min. 3 ganger i uka, men en form for fysisk aktivitet hver eneste dag (eksempelvis fjelltur/joggetur/powerwalk osv.)

Har lugget rundt 5-7karbs nesten hver dag en stund nå.

Og ja, skjønte jeg måtte kutte litt på kaloriene nå. Ble litt i overkant en periode her!

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits