Slipp vannet nå!

Jeg har lagt på meg. Masse. På to uker har plutselig kroppen min hoppet opp 2 kilo. Seriøst. 2 kilo. Jeg har ikke spist 14.000 kcal ekstra (som tilsvarer to kilo fett), så her er det noe annet som har skjedd. Inbodytesten på tirsdag sa jo at jeg hadde en fin fordeling av fett og muskler, så hvorfor kryper vekta oppover?

Ja, jeg har begynt å trene en god del styrke, kan det være musklene som holder på vann? Har hørt at dette kan skje. Har begynt å ta kreatin, som sies å suge til seg vann. Når gir det så slutt på det? Googlet litt og fant dette på tech nutrition: "I tillegg så drar kreatinet vann med seg inn i muskelen ved inntak. Vi sier at muskelcellen volumiseres, noe som også er med på å gi et større trykk i muskelen slik at musklenes vekst- og styrkepotensial øker. Vannbindingen i muskelen er altså både uunngåelig og ikke minst meget fordelaktig. På grunn av denne vannbindingen er det ikke uvanlig å gå opp ca. 1 kg når man starter på kreatin". Meeen, jeg tar bare 4 kapsler 1 gang per dag og ikke 2-3 ganger per dag som det står på boksen. Syns det var så overdrevent. Så da kan man kanskje si at det har ført til et par hundre gram opp, men forklarer ikke de 2 kiloene.

Så å gå på vekta i dag var til å grine av. Tok frem målebåndet, og var 66 cm rundt livet og ikke 65. Men, jeg føler meg også noe oppblåst. Alle andre sjekkpunkter var som normalt, så 2 kilo fett hadde satt kraftigere spor enn 1 cm opp på midjen. Jeg vet at disse kiloene ikke er mye reelt, men de får meg til å føle meg helt jævlig. Jeg har ikke veid så mye på 1.5 år. Jeg vil ned til min vanlige vekt og så bytte ut fett med muskler på den vekta, ikke være en liten hvalros som nå (jeg er ikke det, men det føles sånn). Jeg får bare lyst til å kaloritelle igjen, få tilbake kontrollen, gå ned på kaloriene igjen og øke treningen - massemassemasse! Trene til blodsmaken kommer, kun spise hva jeg strengt tatt trenger, men jeg skal ikke gjøre det. Og neste uke er det jo Lone-uka, så da følger jeg bare hennes meny. Legger jeg på meg ytterliggere så blir det kaloritelling igjen til jeg har gått ned de to kiloene jeg har gått opp. Så stopper jeg. Lover. 

Edit: Tok inn og ut batteriet av vekta og plutselig viste den 1.5 kilo mer, altså 3.5 kilo. Det er helt urealistisk, sånn totat beyond, så jeg tror faktisk jeg må skrifte ut batteriet. Håper jeg. Så da blir det en tur på elkjøp i dag og ny runde på vekta i morgen. Da bør den gi meg et bedre tall, ellers så tror jeg at jeg blir bittelitt deprimert (eller veldig).

17 kommentarer

Ketolyseprinsessa

30.okt.2010 kl.10:53

Æsj, så kjedelig. Men det går nok snart av igjen skal du se:)
Jeg veide nesten en kilo mer i dag enn i går, men det kjenner jeg på kroppen. Kommer fra treningen, kjenner jeg er tung i alle muskler. Får bare håpe det slipper litt før veiedag på mandag! Prøv å ikke tenke på det, og nyt helga! :)

gymsokkbaby

30.okt.2010 kl.11:25

Ketolyseprinsessa: Ja, men 3.5 kilo opp? Det tror jeg ikke engang på, da burde jeg ha lagt på meg flere cm rundt midjen f.eks. Var flere cm større rundt midja da jeg tidligere veide det jeg veier nå, men selv om fornuften forteller meg dette så ble jeg skikkelig lei meg. Tallet på vekta er så alt for avgjørende på humøret at det er skremmende :S Skal prøve å droppe de vonde tankene, kjæresten sier at jeg ser nøyaktig ut som jeg alltid gjør. Håper han har rett :)

Disarmed

30.okt.2010 kl.12:03

Kjære deg da! Huff, så kjedelig start på dagen du skulle få i dag. Huttemegtu, jeg vet AKKURAT hvordan det der er. Men jeg lover deg, det er nok vann grunnet både Kreatinen og at du har begynt å trent mye mer styrke. Jeg fulgte TNs styrke-program i fjor høst, og de første ukene presterte jeg å gå opp - i likhet med deg. Dette er jo også fordi det blir et lite "sjokk" for kroppen å plutselig skulle begynne å bygge/vedlikeholde muskler, om den ikke er vant til det fra før. Så, da blir det mye vannvekt. Men jeg erfarte iallefall at det slapp, men det gjelder å være tålmodig (m-hm, rette personen som prater, right?)

Men om det skulle hjelpe noe; jeg var minst like bekymra og skuffa som deg. Ville bare begynne å grine. Heldigvis ventet jeg en uke, og allerede da begynte det å bli bedre. Du skal ikke ha mensen óg da, kanskje? Jeg har min uke nå, og ditto med hvalross-betegnelsen! Føler meg som et evigvandrende berg!

Men prøv å ikke tenk så mye på det, kroppen kommer til å holde på noe mer vann enn vanlig når du trener såpass mye styrke, det er helt naturlig. Men, like naturlig igjen; vannet vil slippe!

SpisElskLev

30.okt.2010 kl.12:25

Jeg setter bare en strek under alt disarmed har skrevet over. Velig enig med henne. Jeg skjønner veldig godt at det der er dritkjipt, og at det ikke hjelper hva noen sier. Kilo på vekta er kilo på vekta, og humøret derretter. Men det er viktig å påpeke at det der IKKE er reelle kilo altså. Hvordan følte du deg FØR du gikk på vekten idag? Følte du deg fin da? Hvis du gjorde det, er det KUN hodet ditt som prøver å lure deg til å føle deg stor, mensdet i realiteten kun er endringene kroppen går igjennom. Hvis du følte deg oppblåst, så r du sikkert det, og da vil det vises på vekten. Men husk at sånn vannvekt er det kun oss selv som tror vi ser, ingen andre legger merke til det;)Husker du jeg skrev et innlegg for en stund siden? Jeg "gikk ned" 3.1 kilo på under 12 timer!!!! Hehe, så prøv å tenke at det helt garantert er kroppen som tilpasser seg endringene. Kjempeflott at du allikevel ikke faller i fellen og teller kalorier og trener for mye. Gi det hvertfall en uke før du bestemmer deg for å endre på noe:) Og jeg er helt sikker på at du ser kjempefresh ut:) Hvis du klistrer på et smil i tillegg, kan sikkert ingen motså deg:D

gymsokkbaby

30.okt.2010 kl.12:26

Disarmed: Jeg har trolig gått litt opp i vekta ja, men 3.5 kilo er bare tøys og tull. Seriøst, så mange kalorier har jeg ikke spist. Får bare prøve å være tålmodig som du sier, jeg regner med det vil gå ned igjen etterhvert. Kanskje må jeg ha litt kalorikontroll igjen, men prøver litt til uten bare for å se om jeg kan klare det på vanlig måte. Trene og spise sunt, uten å bli så fanatisk som jeg alltid har vært.

Ja, skal ha mensen om et par dager, så det hjelper ikke på nei.

Gleeeeder meg til vannet slipper ;D

gymsokkbaby

30.okt.2010 kl.12:29

SpisElskLev: Ja, jeg gir det en uke til hvor jeg er kjempeflink med å drikke nok vann og spise når jeg er sulten/stoppe når jeg er mett. Trener som vanlig. Bytter batteri og ser hva vekta sier da. (Det-går-bra-det-går-bra-det-går-bra-det-mååå-gå-bra).

Jeg husket ikke det innlegget, ned 3.1 kilo? Hva skjedde?

Og ja, jeg er jo ikke større. Klærne passer bra. 3.5 kilo så hadde jeg ikke fått på meg buksene uten at de hadde strammet verre enn verst. Forøvrig så fikk jeg så vidt på meg ringen i går, så litt hoven i fingrene er jeg ja. Dumme, dumme vann. Sånn skal jeg jo slippe på lavkarbo trodde jeg :P

Tuuuusen takk for kommentaren din, den hjalp veldig :)

SpisElskLev

30.okt.2010 kl.12:41

Det er en liten stund siden. Jeg var hjemme hos mamma og pappa fredag ettermiddag, hoppet på vekten i fire-tiden, og fikk ANGST!! Lørdag morgen hoppet jeg på igjen, og.. ned 3.1 kilo siden fredag ettermiddag!! Aaaner ikke hva det var, men jeg dobbeltsjekket vekten begge dagene... Så vekten kan av og til hoppe veldig opp og ned, spesielt når man trener styrketrening:) Men så et bilde på en blogg her om dagen, av en kilo muskler og en kilo fett. Muskelen var nesten halvparten så stor som fettet;)

gymsokkbaby

30.okt.2010 kl.13:17

SpisElskLev: Ja, så det bildet selv, var på Silje sin blogg. Veldig motiverende :)

Nå husker jeg at jeg "kjeftet" litt på deg. Har gått ned to kilo over natta selv fra morgen til kveldsvekt. Har hørt at man blant annet svetter en del om natta og dette forklarer noe av svigningene.

Kristine E.

30.okt.2010 kl.13:54

Jeg vet ikke så mye om kreatin, men jeg var romkamerat med en fyr (kroppsbygger) som tok dette. Hver gang han tok en pause fra kreatinen, hoppet vekta ned noen kilo med en gang, så det kan jo tyde på at musklene hans holdt på vann også over en lengre periode? Selv om du ikke tar så mye kreatin som det som står foreskrevet på boksen, tror jeg ikke det er utenkelig at musklene dine kan suge til seg vann tilsvarende noen kilo i kroppsvekt. Er det forresten nødvendig å gå på kreatin, med mindre man har ambisjoner om å gå opp mange kilo i muskler? Var det ikke sånn at du hadde lyst til å gå opp rundt to kilo i muskler? Kanskje du greier det fint uten kreatin? Som sagt, jeg er langt fra en ekspert, men jeg vet bare ikke om jeg ser nødvendigheten av det i ditt tilfelle.

Ha en fin helg :)

gymsokkbaby

30.okt.2010 kl.14:10

Kristine E.: Ja, kreatin var et impulskjøp fordi jeg hadde hørt at de økte utholdenheten, men er ikke sikker på om jeg trengte det lell nei. Menmen, nå har jeg kjøpt en boks så får bruke den opp. Tenker jeg skal droppe det denne uka og se hva som skjer vektmessig. For går jeg ned mye på én gang så vet jeg i hvertfall "synderen" og da kan jeg på en måte ta de og bare droppe veiinga frem til boksen er tom.

Tusen takk for en betryggende kommentar :)

Ha en fin helg du også.

Disarmed

30.okt.2010 kl.15:40

SV: Nei, du har nok helt rett!:) Hehe, kaffe/pepsi/te osv. må jeg droppe pga. tannbleikingen, ikke pga slankingen! Og det med dritkjipt liv var bare litt tull, velger jo selv både å bleike tenner og slanke meg :p Dessuten er jo drikkevarene bare snakk om ei uke eller to :)

Maplesyrup

30.okt.2010 kl.17:31

Åhh, jeg fikk nesten litt vondt inni meg når jeg leste dette innlegget :( Ikke fordi jeg tror du har lagt på deg, men fordi jeg vet hvor utrolig kjip den følelsen er!! Man blir helt sånn "what?? noe MÅ være feil med vekta eller kroppen min"!! Jeg har hatt lignende opplevelser selv, bare spør samboeren min hvor mange ganger dette har skjedd og jeg har kommet luskende noen dager senere og sagt at vekta var tilbake til normalen...

Nå er det jo mange timer siden veing, så jeg håper ikke dagen din ble veldig ødelagt pga det dumme tallet. Så du forresten vekta di på Inbody testen? Det er jo ikke så mange dager siden og var kanskje mye mer riktig:)

Vi er smarte jenter og vi VET at vi ikke legger på oss sånn helt utav det blå, så det gjelder bare å huske på de 14.000 kaloriene. Vekta kan bare vise akkurat det den vil og jeg er heeelt sikker på at du ikke har lagt på deg! Flinke, søte deg som trener og spiser bra - no worries!

gymsokkbaby

30.okt.2010 kl.18:07

Maplesyrup: Inbodyvekta mi var litt høyere enn normalt (men ikke akkurat 2-3 kilo over normal heller), så jeg vet at jeg har gått opp noe i vekt, men inbodytesten viste også at jeg har mye muskler, så jeg håpte det kun var en normal svigning i kroppen, som viste høyere vekt. Vel, jeg venter med å kjøpe batteri til fredag. Skal prøve loneuka og gjøre den ordentlig, uten å telle annet enn karber. Så veier jeg meg og er den fortsatt høy så kjører jeg lavkarbo igjen med kalorikontroll. Har faktisk vurdert å begynne å legge ut her hva jeg spiser, så kan dere se og kanskje dere ser hva jeg eventuelt gjør "feil". Man blir fort litt blind på det selv. Jeg må i hvertfall ned til normalvekta, men har helt gitt opp å gå noe ned under det, og det er forsåvidt en positiv utvikling :)

Takk for gode ord forresten :D

Slankerinna

31.okt.2010 kl.12:05

Jeg prata med treneren på treningsenteret jeg sjeldent går på;)Han syntes kreatin var noe tull vistnok,mente man kunne liksågodt spise en spiseskje med salt til dagen.Ikke vet jeg,har ikke peiling på slikt.Men det er helt sikkert vann,og du burde veie deg på nytt med nye batterier,den hørtes lunefull ut den vekta;)

gymsokkbaby

31.okt.2010 kl.12:17

Slankerinna: Ja, jeg vet ikke hva jeg skal tro. Mange sier de merker stor forskjell når de bruker det, mens andre sier som treneren din sa, det er bare tull. Dumt når man har brukt 250 kr på en boks, hehe. Så får prøve litt til, men skal ha en kreatinfri uke, bare for å se om det var den som var synderen eller ei. Vekta trenger uansett nytt batteri ja, så det skal anskaffes til neste veiedag :)

Lone

31.okt.2010 kl.16:38

Aff, så kjedelig med så mye oppgang!! Jeg henger meg på det Slankerinna sier, det kan nok hende at vekten er litt på bærtur når den viser så mye mer uten noen åpenbar grunn!

Nå har jeg lagt ut en hel ukesmeny til deg på bloggen:D Vet ikke om jeg kommer til å klare å følge den helt, men skal prøve, så blir det gøy å se hvordan det går med kroppene våre når dem spiser det samme:p

gymsokkbaby

31.okt.2010 kl.18:09

Lone: Ja, jeg så det. Du er bare best!!

3.5 kilo ville jeg nok ha kjent på klær og sett på målebåndet, så tror ikke jeg har gått opp 3.5 kilo. Venter med å veie meg noen dager, så får vi se, samt bytte ut batteriene da :)

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits