Oppsummering av mitt Loneeksperiment så langt

Sånn, da er en uke omme og jeg skal forlenge det ut denne uka også. 2 uker trenger man minst, sikkert egentlig mer, for å vurdere virkningen av å øke fettet og spise mer i tråd med Lone. Lone spiser seg rett og slett ned i vekt og denne uken var hun blant oppi hele 3590 kalorier, og likevel daler vekta jevnt og trutt. Da er ikke lenger en kalori en kalori, i hvertfall ikke for hennes kropp. Hvordan går dette an? 

Helt enkelt forklart så kommer hovedkilden av hennes matinntak fra fett. Fett påvirker ikke insulinet, som er kjent som selve fettlagringshormonet. Å spise så mye fett og holde karbohydratene og proteinet nede gjør at insulinet stort sett holder seg i ro. Maten blir omsatt til energi (velkjente ketosevarmen f.eks) eller "renner igjennom", rett og slett. Jeg anbefaler denne videoen som beskriver det så innmari bedre enn meg. Men, et viktig poeng: dette fungerer ikke på alle. Lone er skamheldig, hun har en kropp med optimal fettforbrenning, og ikke en som lagrer overskuddsenergi (selvsagt noe annet om hun hadde spist høykarbo. Da måtte hun ha halvvert energiinntaket).

Men, hvordan har det gått for meg?

Jeg har hatt kraftig kaloriangst stort sett hele uken, men har jevnlig bedt Lone sparke meg bak, for jeg kan jo ikke gjøre en Loneuke halvhjertet. Jeg klarte på fredag å komme meg opp i 180 gram fett ++, og over 2000 kcal. Noe som var over mitt daglige behov i følge diett.no og straffet meg med å sette den dagen i rødt. Jeg har spist grillet kylling med skinnet på (namnam), masse avokado, helfete oster, fløtekaffe, koteletter osv. Jeg har pøst på med ekstra smør her og der. Jeg tok faktisk og spiste smør, BART, bare for å få opp fettet i et måltid hvor det var litt lite fett. Flaks at jeg liker smørsmaken da, selv om det nok ble litt voldsomt, selv for meg.

Vektmessig da?

Vel, jeg har ikke veid meg, men skal kjøpe batteri denne uka. På den andre siden har jeg målt meg og kan stolt si at magemålet mitt er tilbake på 65. Jeg føler at magen har "sunket litt innover" igjen og buksene sitter bra. Jeg måler alltid vektoppgang/negdag etter buksemål, så når klærne passer er jeg glad.

Så, eksperimentet fortsetter.... med skrekkblandet fryd.

Matmessig tror jeg at jeg skal spise noen lunder slik denne uka:

Tirsdag:
Før trening: Fløtekaffe
Frokost: Baconomelett
Lunsj: Tacorester
Middag: Chevreburger uten brød, med aioli
Mellom: Fløtekaffe/fløtete

Onsdag:
Før trening: Fet ost eller fløtekaffe
Frokost: Grillet kylling m/rømme
Lunsj: Chorizosalat
Middag: Ovnsbakt laks med soppstuing (med bacon i)

Torsdag:
Frokost: Chorizoomelett
Lunsj: Grillet kylling m/rømme
Middag: Kotelett m/hjemmelaget bernaise og smørstekt brokkoli

Fredag
Før trening:  Fet ost eller fløtekaffe
Frokost: Fløtegrøt m/cottage cheese
Lunsj: Avokado m/smør og camembert
Middag: Ukjent

Lørdag - søndag
Trolig bortreist, men ikke noe stress. Alle vet om mitt kosthold, =)

Mellommåltid/kveldskos
Fløtekaffe/fløtete. Kun spise kvelds om jeg virkelig er sulten.

Mål for uken:

  • Drikke 3,5-4 liter vann per dag, farris som kos. Trene alle øktene, selv om jeg må forandre på dagene.
  • Spise nok fett, lukke øyene for kalorier og holde protein og karbohydrater nede.
  • Trene det jeg har satt opp, men må forandre noe på rekkefølgen.

 

Klar...ferdig....

GÅ!!!

18 kommentarer

Ida

08.nov.2010 kl.12:52

Så bra at du har klart å ikke bare fokusere på kcal, og spist så mye fett, det er ikke bare bare i starten. Lykke til videre =)

gymsokkbaby

08.nov.2010 kl.13:35

Ida: Det er vanskelig, men det må til :) Kjører på med friskt mot, spennende spennende.

Lone

08.nov.2010 kl.13:54

Så gøy at buksene sitter fint! Jeg er utrolig spent på vekten, så håper du får tak i batteriene!:D

Kjempegøy at eksperimentet fortsetter. Hvem vet, om noen måneder så kanskje noen drar en "gymsokkbabyuke" med masse fett:D Det hadde vært noe det! :)

Maplesyrup

08.nov.2010 kl.13:58

Åhh, har du ikke herlige dager når du ikke tenker kalorier? Sånn i de øyeblikkene du klarer å ikke ha dårlig samvittighet i hvertfall?;) Det er nok en tankegang som må snus og her er du jo i GOD gang med det:)

Tror jeg skal prøve fløtekaffe en dag denne uken!

gymsokkbaby

08.nov.2010 kl.14:15

Lone: Ja, hodet skriker "neineinei", men jeg sier "jajaja!". Hvis trenden snur og vekta er slem så tar jeg det der og da, nå må jeg konsentrere meg om å gjøre det riktig.

Et lite spm: hvis du ser du har spist for lite fett, hva gjør du for å fete opp f.eks dagens siste måltid? Skal ha venninner på besøk og tror jeg skal smelte smør og helle over min porsjon. De kommer til å få sjokk stakkars, de er veldig opptatt av å spise fettfattig, hehe. Kanskje drikke en kopp te med cocosa og fløte. Noen flere forslag? :D

gymsokkbaby

08.nov.2010 kl.14:16

Maplesyrup: Jeg aner f,eks ikke hvor mye jeg spiste for på lørdag. Har ikke snøøøring og sånn skal det være. Spiste meg mett og stoppet opp når jeg måtte. Veldig deilig! Tenk å kunne leve sånn hver dag da, åhhh.... håper jeg kommer dit til slutt :)

Lone

08.nov.2010 kl.16:52

Hehe, jeg er glad "jajaja!" vinner!:D

For lite fett er somregel aldri noe dilemma for meg, jeg spiser bare alltid masse fett:p Men om jeg ser det er blitt veldig lite så tyr jeg omtrent alltid til avokado og brie fordi avokadofettet er så bra:) Eller så lager jeg kaffelatte med eggemelk, pisker krem og blander i litt bær og sånne koseting. Hender også at jeg lager litt seterrømme og salsadip og spiser baconsnaks eller ost:D

Hehe, jeg har noen sånne kaloritellende venninner som får bakoversveis og ramler av stolen av mine matvaner:p

Wildepilde

08.nov.2010 kl.18:08

Testet den i går, men fikk ikke nok blod ut av fingeren min, så den slo ikke ut, haha. En strimmel bortkasta. Testet den på lillesøster, da. Funka veldig bra. (Hun har en smule bedre blodomløp enn meg).

Har du fått din enda eller? Skriv testresultatene dine! :) Spennende å lese hvordan forskjellige ting slår ut på blodsukkeret. Tenkt til å poste det selv en dag (;

Disarmed

08.nov.2010 kl.18:21

Dette var spennende nytt! Gleder meg til å følge deg også neste uke, håper du oppnår gode resultater :) Det må ha vært fryktelig befriende å ikke telle kalorier kan jeg tenke meg?:)

SV: Takk for det, i lige måde :)

Tusen takk for bloggnominasjon, forresten! Skal se om jeg snart får hivd meg rundt til å svare på den!;)

SpisElskLev

08.nov.2010 kl.20:24

Så flink du er:) Er det ikke befriende å lære seg til å ikke telle? Jeg har faktisk greid å slutte, foreløpig:) Vekten rører jeg ikke da.. hehe:) Ser ut som du har en fin uke foran deg:)

Polleke - livet mitt

08.nov.2010 kl.20:31

Trodde Lone-uka var PSMF jeg, men nå ser jeg at det er LCHF :D Velkommen i klubben :D

gymsokkbaby

08.nov.2010 kl.22:18

Lone: Noe merkelig skjedde. Kom hjem etter jobb og plutselig følte jeg meg plutselig oppblåst. Måtte bytte bukse rett og slett for så plutselig ikke ut. Var som magen hadde trekt til seg alt vannet jeg hadde drukket i dag. Har vært ballong siden. Merkelig? Håper det slipper ordentlig på vannet i morga, for hvis ikke ser det jo ut som jeg har gått opp i vekt i stedet for ned :S

Ble litt mye proteiner i dag, menmen, i morgen er det fettfettfett for alle penga ;D

gymsokkbaby

08.nov.2010 kl.22:21

Wildepilde: Har ikke fått enda, men så fort jeg får blir det testing :D Gleder meg. Og gleder meg veldig til å høre ditt resultat når du får det til :)

gymsokkbaby

08.nov.2010 kl.22:23

Disarmed: Ja, jeg er dritspent og det er litt vondt når jeg skal sjekke protein/karbohydratene mine på diett.no og ser at kaloriene er sånn 500 mer enn hva jeg bruker å spise :S Samtidig, jeg må gi det en sjanse. Håper det hjelper på fettforbrenninga. Fungerer det ikke så lurer jeg uansett på om jeg kun skal overslagsregne og ikke finregne kalorier, for det er så innmari feil for meg. Jeg blir alt for opphengt og det styrer humøret, så jeg må slutte uansett :)

Bare hyggelig, var velfortjent ;)

gymsokkbaby

08.nov.2010 kl.22:24

SpisElskLev: Ja, det er kjempedeilig. Har lyst til å slutte med veiing også, bare måle meg og kjenne etter på klær. Er så lei av hvordan kalorier og vekt styrer meg og ikke gjør meg til et gladere eller mer lykkelig menneske :S

Tror du også har en fin uke med en alt for fin helg foran deg, hihi :)

gymsokkbaby

08.nov.2010 kl.22:25

Polleke: Jess, her skal det pøses på med fett til den store gullmedaljen :D

Lone

08.nov.2010 kl.22:57

Sånn har jeg det iblandt også. Det virker som om kroppen blir stressa av et eller annet og holder på aaaalt vannet. Men så plutselig slipper den det:p Somregel på kvelden/natta, alltid like praktisk:p

gymsokkbaby

09.nov.2010 kl.09:15

Lone: Ja, jeg gikk på do hele dagen, men følte meg bare mer og mer oppblåst likevel. Heldigvis alt tilbake til normalt i dag, men tilbake til 66 cm rundt livet. Håper det går ned igjen til 65 i morgen. Får bare fortsette å pøøøse på med vann :D

Dagens yndlingsfrokost: avokado, smør, camembert og chorizo. Namnamnaaaam :D

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits