Skrivekløe og brødoppskrifter

Jeg har skrivekløe, men ingenting å skrive om. Hva kan jeg blogge om da mon tro? MAT...matmatmat!

Fant en brødoppskrift i dag, nei, faktisk to. Jeg sier at jeg skal poste masse oppskrifter, men gjør det aldri. Sorry, men jeg kan ikke skylde på annet enn latskap. Poster dermed to brødoppskrifter som virker temmelig gode:

Scones

120g malte mandler
120g malte valnøtter
80g smør
4 store egg (piskes til eggedosis)
1 ts bakepulver
1/2 dl fløte
 
Ha alle ingrediensene i eggedosisen.
Stek i muffinsformer eller som ett lite brød med samme tykkelse som en muffin.
Midt i ovnen, 180 C i 15 min.

Denne oppskriften har jeg hentet fra facebooksiden: Mat er medisin.  

Den andre oppskriften jeg kom over var i en genial matblogg:  Lavkarbo - så enkelt kan det være. Jeg tar meg frihet til å kopiere oppskriften, men bruker ikke bildene til bloggen. Tar heller fra google og linker bildene direkte (bare å trykke på), som jeg ofte bruker å gjøre btw.

Lavkarbo kyllingsandwich

Brødoppskrift

3egg
75 gram smørost (gjerne med tzatzikismak)
1/2 dl fløte
110 gram malte solsikkekjerner (sikkert bruke litt glutenmel/mandelmel også)
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
litt salt

Bland sammen og bre det utover en bakepapir. Bruk en kremost med smak, f.eks Tine kremost tzatziki. Deretter dekkes toppen av brødet med hakkete soltørkete tomater, oliven og frisk basilikum, samt raspet ost etter ønske

Stekes ved 175 grader i varmluft i ca 20 min.

Merk!
Man kan bruke en ildfastform eller sikkert en brødform også, i følge oppskriftens opphavsgiver så blir ikke brødet stort, eller høyt, men deles "i ruter og deretter  som rundstykker og får dermed skorpe på hver skive".

Deigen kan visstnok bli noe løs så kan være lurt å bruke litt mel (f.eks glutenmel) for å gjøre den mer fast.

Brødet holder seg bedre om det oppbevares i papirpose eller tørkerull.: "Det er mye fuktighet i brødet så det mugler fort når det ligger i plast pose".

Kyllingfyll
Kyllingfilet - stekt
Baconskiver - stekt
Pesto til å smøre innsiden av brødet 
Tzatziki
Fetaost

Del kyllingfileten i to og dander på brødet med to baconskiver, samt ønsket grøntfôr.
Gjerne med litt fetaost og tzatziki/aioli/annen dressing etter ønske.

Nyyyyt!

 

Åhhh, herre.... dette bare må prøves! Snart! :)

4 kommentarer

SpisElskLev

23.nov.2010 kl.21:07

Oh, jeg vil ha! Det så jo supergodt ut!!!!

Maplesyrup

23.nov.2010 kl.22:08

De sconesene hørtes fantastisk gode ut:D takk for tips og takk til alle som finner på/legger ut slike gode oppskrifter:)

gymsokkbaby

23.nov.2010 kl.22:18

SpisElskLev: Jeg har klokketro på den kyllingsandwich'n :D

gymsokkbaby

23.nov.2010 kl.22:19

Maplesyrup: Ja, mulig jeg må teste det rimelig kjapt. Var godt med lavkarbolappene forresten, kommer til å lage flere av dem :)

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits