Skiii.... skigåing, skiglede, skimoro, skitur, ehm, skiiii!

Nå er det offisielt, jeg skal ønske meg ski til jul. Eller, det er en sannhet med modifikasjoner. Jeg skal ønske meg penger så jeg kan kjøpe meg ski. Jepp. Vi snakker langrennski.

Jeg har alltid likt å gå på ski, jeg har bare aldri hatt det selv. Eller, jeg hadde frem til jeg var sånn 14-15, men da var skiene for små. Og siden min mor regelrett gulper opp middagen med tanke på langstrakte løyper, kvikklønsj og kakao, ja, da har det ikke vært så veldig mye skiprioritering i heimen. For all del, hun stod på ski med oss når vi var små, men når man misliker skigåing intenst så kommer det nok til et visst punkt da det bare er full stopp og skiene står nå trykt bevart og dør i garasjen.

Ergo, jeg har stått litt her og der på lånte ski de siste årene. Og hver gang, uten unntak, har jeg elsket det. Det inkluderer nå i helgen hvor jeg stod på bakglatte ski og strevde så tricepsen skrek opp en bratt og eviglang bakke. I tillegg til at det var 17 minus, blåste godt på toppen og da jeg skulle sette meg ned for en liten kopp kaffe og noe attåt (Debron sin Choc Wafer, herregud, den smaker som kvikklunsj!) stivnet fingrene mine til små istapper. Men, jeg nøt turen lell. Det eneste jeg ikke nøt var å ploge ned den lange bakken igjen, så pysefaktene mine må kastes vekk.

Bildet er lånt her. Merker at dette er den eneste virkelige gode grunnen til å like snø, ja, faktisk regelrett digge snø. Vakkert, vakkert. Skal tilbake i februar til samme hytte og stå på ski igjen, men blir nok både 1, 2 og 10 runder i marka før den tid. Åhhh, la det bare snøøøø. Snøsnøsnøøø! I tillegg er skigåing ypperlig trening og kan fint erstatte de lange løpeturene mine. Tjohoo. To fluer i én smekk.

Nå drømmer jeg litt om å gå birken, selv om halve norges pensjonister og hobbymosjonister allerede har gjort det. Å gå i kø over fjellet er vel ikke akkurat det jeg forbinder med kos, men så er det dette med å sette seg et treningsmål da, og litt gøy må det jo være å faktisk gjennomføre 4-5 timer på ski i godt køtempo :P

14 kommentarer

Disarmed

01.des.2010 kl.10:25

Enig med deg! Skigåing er helt herlig, både for fysikken og som avkobling/terapi. Deilig, deilig! Støtter deg fullt og helt i å ønske deg ski til jul, da gjør du en lur investering!:)

gymsokkbaby

01.des.2010 kl.10:38

Disarmed: Står du noe på ski selv? :) Det er kjempefin terapi, gleder meg som en unge nå. Lurer på å bruke litt penger på det, invistere i et par gode ski som varer i mange, mange år :)

SpisElskLev

01.des.2010 kl.14:19

Åååh, jeg bør og ønske meg ski. Er som du og har vært lite på skiturer de siste årene, men de få gangene jeg har vært det, har det jo vært superdeilig! En ypperlig måte å trene på, som er morsom, og ikke føles som trening i den forstand:)

gymsokkbaby

01.des.2010 kl.20:11

SpisElskLev: Hiv deg på trenden, og bli med å gå birken, hihihi :)

Slankerinna

01.des.2010 kl.22:27

Jeg går å gleder meg til ungene er så store at de orker å gå langrenn,har aldri gått noe særlig selv,da går det mest i snowboard .Men så morro det er de gangene jeg har gjort det.Regner med det blir om et par år:)

Maplesyrup

01.des.2010 kl.23:18

Så herlig at du hadde en sånn flott helg:D Det hørtes fantastisk ut!! Selv fikk jeg langrennsski for et par år siden, men har fått brukt dem lita pga mye reising vinterstid. I år derimot, skal jeg dra masse opp på fjellet:) Elsker også å stå slalom!

SpisElskLev

01.des.2010 kl.23:52

Birken? Er ikke det noe for... for... sånn ekstremtreningsmennesker da?? Har du meldt deg på ?:)

gymsokkbaby

02.des.2010 kl.08:56

Slankerinna: Stod på snowboard i min ungdom, men trynet veldig stygt, slo meg såpass at jeg enda sliter med skadene i håndleddene og har siden holdt meg til bortoverski, hehe. Familietur på langrennski, med kakao og pølser er jo fantastisk :) Hvis det er fint vær vel og merke (og ikke minus 17, brrr).

gymsokkbaby

02.des.2010 kl.08:57

Maplesyrup: Så gøy at du også er en liten langrennsentusiast, kanskje du kunne vært med på birken også? Er alltid en god del folk som feiger ut/blir syk i siste liten og selger billetten for en rimelig penge ;D

gymsokkbaby

02.des.2010 kl.08:57

SpisElskLev: Tror syklinga er litt sånn for ekstremtreningsmennesker, birken på ski? Egentlig ikke. Folk på 90 går den jo :)

Disarmed

02.des.2010 kl.09:51

Jeg pleier å stå på vinters tid når jeg er hjemme i Trondheim! Langrenn, vel og merke. Slalåm/snowboard etc. har jeg aldri helt fått sansen for.

SV: Takk for kommentar og gode råd - du virker absolutt ikke sur, jeg setter pris på omtanken!:)

Jeg vet det er en hard diett, men nå er det ikke mange dagene igjen, så jeg holder ut fram til juleferien, så får jeg ta det derifra. Er litt bestemt på sånt! Men skal også prøve å ligge litt høyere kalorimessig på treningsdager, det gjør jeg nok lurt i :)

Klem

gymsokkbaby

02.des.2010 kl.10:02

Disarmed: Langrenn er så innmari hyggelig og sosialt også. Liker bare vinteren mer og mer nå, håper på masse snø frem til jul og langrennsføre så det synger etter :)

Else

02.des.2010 kl.20:55

Åh herregud, BIRKEN!! Jeg dauer bare av tanken. Jeg hater å gå på ski. Kanskje fordi jeg suger balle i løypa..... Men ja, nei. Ser problemet med å finne et dugelig senter. Er vel bare å prøve, er kanskje ikke så ille som du tror! Det er garantert verdt det. Og er det ikke noe for deg er det jo bare å gjøre noe annet:)

gymsokkbaby

02.des.2010 kl.21:29

Else: Med din militærtrening? Du hadde klart det fint, hvis du hadde likt ski da vel og merke, hehe.

Jeg har dritlyst til å prøve, men tror ikke det skjer for senteret som er nærmest sentrum får litt flere WOD på timeplanen. Nå er det bare man, ons og lørdag og det er liiiiitt for få :-/

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits