Tidenes selvtillitsboost

Jeg jobber som prosjektstøtte i en meget mannsdominert bedrift. Min avdeling hadde i går julebord på et nydelig hotell i Oslofjorden og siden den andre kvinnelige prosjektlederen var syk så ble jeg den eneste representanten for det kvinnelige kjønn, sånn rent bortsett fra servitørene.

Før julemiddagen stod jeg lenge foran speilet og gransket meg selv og konstanterte at hvis gutta stort sett så meg forfra eller sånn halvveis fra siden kunne jeg se ok ut, men bare ok. Jeg følte meg blubbete og dvask. Jeg stod rett og slett og hatet mitt eget speilbilde i vel en time mens jeg fantaserte om hvordan jeg kan sulte meg ned i vekt etter jul (det er sånne teite tanker jeg får, men som jeg aldri ville ha gjort!).

Så, jeg da jeg gikk inn i resturanten sa han ene faktisk: "Wow! Så utrolig bra du ser ut". Og det satte stemningen for resten av kvelden for det stoppet ikke der. Jeg ble sjekket opp av menn i alle aldre, fra 20-60 år. Ikke et ledig sekund hadde jeg, for snakket hele tiden med noen. Jeg har aldri hørt så mange fine ting om meg selv på én kveld. Jeg ble rett og slett sjarmert i senk av en hel skokk mannfolk og har vel aldri følt meg så pen, attraktiv, morsom og kul på en og samme tid.

Selv om jeg drømmer om å gå ned til samme vekt jeg hadde forrige jul, så fikk gårsdagen selvtillitboots meg til å tenke: skal jeg ned i vekt så er det for min egen del, ikke for andre sin skyld (herregud, hvem bryr seg egentlig om jeg veier 55-60-65? Det er jo kun overfladiske menn i såfall, eller?). Og hva er så min grunn? Jeg har en skitdyr kjole som har blitt litt trang så etter jul er det målet mitt: å komme inn i den igjen. Det er ikke akkurat et ille slankemål? For jeg skal ikke telle en kalori, bare spise mindre porsjoner - noe jeg driver og tørrtrener på for tiden. Viktig å få inn gode vaner før julens spiseintervaller ;)

14 kommentarer

- Sjokomums -

14.des.2010 kl.18:31

Kjære nye bloggvenn - dette var en fantastisk inspirerende og herlig innlegg! Jeg har hatt ett år med ekstrem-fokus på å komme inn i "The dress" (giftet meg i juni <3), og nedtur og oppturer i høst - så nå har jeg også bestemt meg for at mitt mål er a) å komme meg inn i løpingen igjen og trene meg opp til halvmaraton, spise fornuftig - så får det andre med vekten komme som et naturlig resultat av det :)

gymsokkbaby

14.des.2010 kl.18:43

Sjokomums: Da har jeg rensket innlegget for alle de sjenerende skivefeilene. Skrev det litt for fort på et ukjent tastatur, så ble flau når jeg så igjennom det nå, hehe.

Jeg har hørt at kjolen skal passe bruden, ikke bruden som skal passe kjolen :) Trener du og spiser fornuftig uten å skeie ut for ofte vil uansett noe skje med kroppen, men det er ikke sikkert man er skapt for å ha en bestemt bmi. Noen, slik som meg, er skapt med litt ekstra "junk in the trunk" (ref. forrige innlegg), men selvfølgelig - det er kjempevanskelig å ikke legge alle slankeplanene til side. Derfor jeg tenker at hvis jeg 1) spiser riktig og i riktige mengder, 2) trener bra og 3) holder utskeielsene noe kontrollert, så vil jeg få den kroppen jeg er skapt for og som jeg enkelt kan vedlikeholde - ikke en fantasiprodukt jeg har skapt i eget hodet :) Godt jeg kan inspirere. Gleder meg til å lese hvordan det går fremover.

Louise

14.des.2010 kl.18:46

Så hyggelig =D gøy å høre! Jeg tror ingen menn bryr seg om det! Kun deg selv. Alle andre ser deg nok bare som den søte janta som du virker som =)

gymsokkbaby

14.des.2010 kl.19:23

Louise: Åhh, tusen takk for en slik hyggelig kommentar. Du virker bare helt nydelig :)

SpisElskLev

14.des.2010 kl.19:33

Ååååh, sånt er så utrolig koselig! Når det er flere menn som sier det, vet man jo at det ikke bare er noe de sier for å "få på" heller. Noe så koselig:) Og veldig glad på dine vegne:) Av og til trenger man en skikkelig boost! Grattis til deg søte Gymsokkbaby:D Jeg er forøvrig HELT sikker på at de har helt rett i det de sa, du så helt sikkert smashing ut:D Men du, kan man få se den fine kjolen du snakker om? Ble litt nysgjerrig jeg nå:)

Fjonana

14.des.2010 kl.19:44

Åååh! Jeg er så glad for at du har fått høre det! :D Og når det er såpass mange som gir deg komplemanger betyr det jo noe! Jeg synes du har et OK mål jeg! :D Stå på!

gymsokkbaby

14.des.2010 kl.21:47

SpisElskLev: Hehe, var litt farget av at jeg var den eneste kvinnfolket i mils omkrets nærmest, men jeg tok all smigeret til meg og det gjorde meg absolutt godt :)

Den kjolen er svart og vanskelig å ta bilde av, den gjør seg ikke så godt på bilder. Men, jeg skal se hva jeg får gjort :) Den er fra Agape og helt nydelig.

gymsokkbaby

14.des.2010 kl.21:48

Fjonana: Det var utrolig gøy og overveldende rett og slett. Og den kjolen skal sitte like bra igjen! Synd at det ikke skjer før jul :P

Maplesyrup

15.des.2010 kl.09:39

Herlig!! Har du bilde av deg selv fra kvelden så vil jeg gjerne se! Du fortjente å høre det:D

gymsokkbaby

15.des.2010 kl.10:37

Maplesyrup: Ingen bilder som jeg vet av dessverre. Hadde på meg en sort ermeløs dresskjole fra Oasis med innsving i livet. Veldig fin egentlig og passer egentlig figuren min godt. Viktig å bruke noe som fremhever det som er bra :P

Louise

16.des.2010 kl.22:21

Tusen takk :D Jeg er så g^lad :D

Disarmed

17.des.2010 kl.10:59

SV: Hei du! Takk for kommentar!

Har lagt merke til at du har kommentert noe mindre, ja. Jeg skjønner hva du mener. En blir fort litt surrete i eget hode når en er oppi en sånn slankeperiode.

Allikevel vil jeg takke deg for veldig oppmuntrende og koselig kommentar. Jeg leser den og tar det til meg, det må du vite! Veldig gode ord som jeg absolutt skal ta til ettertanke. Setter stor pris på omtanken selv om du trolig ser på meg som noe håpløs om dagen ;) Jeg håper absolutt at jeg vil bli litt klokere over jul, og skal definitivt kose meg for alt det er vedt!

Stor klem

SpisElskLev

20.des.2010 kl.13:35

Gymsokkbaby, leeeever du?:)

gymsokkbaby

20.des.2010 kl.16:41

SpisElskLev: Jaaa... har bare ingen inspirasjon for tiden. Skal ta å skrive et innlegg om det kanskje, haha :) Hyggelig at du er innom da.

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits