Falsk sult

Jeg trodde lenge at sultfølelsen var likt hos alle, men for en stund tilbake innså jeg at jeg har to former for sultfølelse: en ekte og en falsk. De kan nok lett skilles fra hverandre, men den falske sultfølelsen er vel så plagsom som den reelle.

Den ekte sultfølelsen er enkel: det er rumling i magen rett og slett. Den falske starter i halsen. Som en ubehagelig klump som føles som den sitter fast. Den ligger på en måte og murrer i halsen og kan lindres ved å spise noe. Av og til hjelper drikke (spesielt varm drikke), men vann forsterker og forverrer ofte følelsen. Jeg føler meg altså mer sulten av å drikke vann. Jeg leste et sted at et tegn på lavt stoffskifte er en trykkende følelse i halsen der skjoldbrukskjertelen sitter. Jeg vet ikke akkurat om dette henger sammen, for føler jeg har hatt den falske sultfølelsen i evigheter. Aner ikke når den startet, eller om jeg alltid har hatt det - vanskelig å si, bare at jeg har hatt det lenge. Så, søkte jeg litt rundt, lekte litt hypokonder og fant ut at jeg har rimelig mange av symptomene for lavt stoffskifte - flere enn jeg først har trodd for jeg vet jo at stoffskiftet mitt er i grenseland. Så, nå har jeg skrevet nok en smørbrødliste til legen. Hadde vært fint om jeg kunne ha fikset magesmertene og stoffskifte i en smekk: for magetrøbbel er en del av symptomene for lavt stoffskifte faktisk.

Og jeg er utrolig lei av å føle meg som en sjukling og at vekta bare går opp-opp, selv om jeg gjør alt rett.

 

Don't give up don't give up
Don't give up don't give up
Don't give up don't give up
Don't give up don't give up
Don't give up don't give up
Don't give up don't give up
Don't give up don't give up
Don't give up don't give up
......

32 kommentarer

Kamilla

09.jan.2011 kl.12:04

Håper alt ordner seg da! Stoffskifte er ikke noe å tulle med!
Duuuuu......

Jeg trodde bare det var jeg som hadde sånn. Sånn "akutt-sult" som gjør men så evig kvalm at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Og en kjempeklump i halsen. Og drikker jeg vann så spyr jeg nesten. Har hatt det de siste årene (etter stoffskiftet mitt ble så lavt ei stund). Hvor søkte du på dette hen??

gymsokkbaby

09.jan.2011 kl.12:09

Kamilla: Er mektig lei, visst at det har vært lavt ett år nå. På tide å gjøre noe med det :)

gymsokkbaby

09.jan.2011 kl.12:11

Slimfast: Hmm.. jeg googlet bare litt rundt. Leste litt her og der og husker rett og slett ikke nå i farta. Men en trykkende følelse i halsen er på de fleste symptomlistene over lavt stoffskifte.

Jeg kan ofte bli falsk sulten rett etter et stort måltid. Er skikkelig plagsomt. Av og til blir jeg kvalm også, men det er mer sjeldent. Høres uansett ut som at vi begge må gå til legen og slå hånda i bordet her altså!
Ja, det er helt merkelig at man blir sulten igjen rett etter en stor middag... Hmm... Jeg må google litt tror jeg... ;)

Louise - treningsmotivator

09.jan.2011 kl.12:38

Skjønner at det kan være demotiverende. Er det mulig å gjøre noe med det da? Du er veldig flink å stå på, håper du finner ut av det =)

gymsokkbaby

09.jan.2011 kl.13:18

Slimfast: Ja, si gjerne i fra hva du finner :)

gymsokkbaby

09.jan.2011 kl.13:18

Trening: Ja, har vært et veldig frusterende år (2010) rent helsemessig. Håper 2011 blir bedre :)

healthy diane

09.jan.2011 kl.15:04

Sprøtt (og litt praktisk) at du faktisk kan skille sultfølelsene fra hverandre! Når jeg blir forferdelig sulten har jeg akkurat som det knirker i nakken. Hahaha! Høres helt teit ut, men det er akkurat som ei boble som går fra magen til nakken og knirker på vei opp. Fått ganske mange rare blikk når jeg utbryter "fy så sulten jeg er, knirker helt sinnsykt i nakken!" Haha. Men det må være forferdelig kjipt å ha en sultfølelse som du faktisk ikke kan gjøre noe med, må være veldig frustrerende. Jeg kjenner meg igjen i kommentaren du skrev om at du kan bli sulten etter en stor middag, jeg har akkurat det samme! Har lagt merke til at det er særlig om jeg spiser mye protein og lite karb så blir jeg ofte sulten etterpå, til tross for at middagen kan veie bortimot et kilo. Men av og til lurer jeg litt på om det egentlig bare er dessertmagen som er litt sulten;)
Hmm... Har lest litt rundt på nettet og jeg har så og si alle symptomene jeg og.... :( BAH!

gymsokkbaby

09.jan.2011 kl.18:19

healthy diane: Ja, men av og til lar jeg meg likevel lure eller jeg bare spiser for å slippe una klumpfølelsen i halsen.

Knirke i nakken? Den var ny, så artig at vi opplever sult på ulike måter egentlig. Jeg spiser moderat med protein, så hos meg må det skyldes evt. hormoner. Er hormoner som styrer appetitten, så hvis det ikke er stoffskiftet så kan det være p-pillen? Fint å ha noe å skylde på uansett :D

gymsokkbaby

09.jan.2011 kl.18:25

Slimfast: Hvilke har du da? Jeg har: svimmelhet, trøtt, sliten, føler meg sjeldent uthvilt, hukommelsessvikt, trykkfølelse i halsen, trykkende følelse i hodet (nesten hver dag), irritabel, lett deprimert/nedstemt, tidvis harde hjerteslag(veldig ekkel følelse), nummen følelse i ben og armer (prikkende/tinglende følelse ofte), svekket imunforsvar og tidvis kvalme. Enn du?
Jeg har: Svimmelhet, trøtthet, problemer med søvn, utmattet, trykkfølelse i halsen, dårlig hukommelse, litt treg, deppa/nedstemt som du sier, hjertebank (nesten hele tiden), fryser, hårtap, vanskelig for å takle stress, masse kvalme, tynne og flisete negler og mye hodepine.

Kjempe gøy å være oss... ;)

SpisElskLev

10.jan.2011 kl.07:04

Æsj, så kjipt du har det sånn:( Men ihvertfall bra du kanskje vet det er et symptom på noe annet enn sultfølelse da!?! Er du sikker på at den økte vekten ikke bare er vann som samles i kroppen på grunn av styrketreningen?
Men du... Jeg leste også at i mange tilfeller så kunne dette også forveksles med insulinresistens. Har du vært sjekket for det noen gang? Det gjør visst legene SKJELDEN....

gymsokkbaby

10.jan.2011 kl.10:25

Slimfast: Huff, vet hvordan du har det og det er så innmari kjipt å gå rundt og føle seg konstant syk, uten å være det! Nå er jeg lei, nok er nok.

Den andre kommentaren: tror det heter c-peptin det man må sjekke. Skal ta blodprøver denne uken, be dem sjekke det også jeg da. Smart smart :)

gymsokkbaby

10.jan.2011 kl.10:27

SpisElskLev: Vel, jeg har blitt bredere (gått opp i cm nesten over alt), klærne har plutselig begynt å stramme, føler meg som en stappa pølse. Kan være vann fordi jeg kan ikke ha lagt på meg så mye fett - jeg har ikke spist så mye akkurat, men, hvis stoffskiftet tuller/insulinfølsomheten, så kan det være at det er fett og jeg kan kun bli bedre av medisinering. Hvem vet, blir spennende fremover nå, skal i hvertfall griseklage til legen. Gidder ikke nikke og smile mens h*n sier: "Jaja, vi kan jo vente litt, se det litt an? Ta blodprøver igjen om 3 mnd?" Ugh.
C-peptin - notert!! :)

Må ha meg en sving innom legen jeg også...

Men jeg lurte på en ting. Sånne ting som dette - slår ikke det ut på blodprøvene de tar når man skal bli blodgiver??

SpisElskLev

10.jan.2011 kl.11:03

Æsj, nei det skjønner jeg. Hater sånn "vent-og-se-greie". Når man har et problem vil man jo vite hva det er - pronto! Så skjønner deg veldig godt! Slitsomt å kjipt når man merker klærne strammer, så jeg skjønner deg veldig godt. Men jeg håper du passer på å spise godt? Hater følelsen av å være stappa altså. Verste som finnes!!! Sender deg et smiiiil:) og håper dagen din blir litt bedre etterhvert! Kanskje unne seg noe ekstra siden du har en kjip dag? Gå på kino, kjøpe noe nytt eller fikse sveisen? Det hjelper alltid på humøret;)

gymsokkbaby

10.jan.2011 kl.13:07

Slimfast: Hmm, vet ikke hvor strenge de er på blod i fht stoffskifte/insulinverdier. Jeg mener, kunne noen ha gitt blod overhode da? hehe. Men, jeg vet ikke altså :)

gymsokkbaby

10.jan.2011 kl.13:08

SpisElskLev: Jeg spiser godt, absolutt nok (haha, det rimte). Jeg ligger på omtrent 15-1900 kcal, alt etter hvor mye jeg er i aktivitet :) Så denne kroppen sulter ikke, hehe. Jeg skal ha PT-time i dag, går det under å unne seg noe ekstra? :P

SpisElskLev

10.jan.2011 kl.13:44

Eh, JA!!! Det synes jeg absolutt:) Nøtter er digg!!!

gymsokkbaby

10.jan.2011 kl.13:57

SpisElskLev: Mente at å ha PT time er en treat i seg selv :) Skal ha en knallgod middag etterpå, så det blir dagens mathøydepunkt :) Har faktisk med meg valnøtter å knaske på før Pt-timen, namnam ;)
Jeg ble godkjent blodgiver i høst, og de har jo ikke sagt noe så...

Polleke - livet mitt

10.jan.2011 kl.18:59

Jeg trodde jeg hadde lavt stoffskifte og gikk til legen, men det fordi jeg var så mye deprimert og sånn. Han tok blodprøver men sa klart i fra "om det ikke slår ut på prøvene er det deg selv du må ta tak i altså!". Jeg elsker legen min!

Men jeg håper du finner ut av ting, og at det kanskje blir bedre etterhvert!

gymsokkbaby

10.jan.2011 kl.20:52

Slimfast: Hmmm.... du kan kanskje spørre neste gang du er der? :)

gymsokkbaby

10.jan.2011 kl.20:55

Polleke: Hmm, ja, jeg har blodprøver som tilsier lavt stoffskifte jeg da, men jeg er helt enig i at det er lett å finne alle andre unnskyldninger enn der skoen virkelig trykker. Jeg vet at stoffskiftet mitt gjør det tyngre å gå ned i vekt, men det unnskylder nok ikke min vektoppgang i det siste. Det er nok for lite høypulstrim og litt for mye kos. Sånn er det bare :)

Håper jeg også finner ut av det i 2011 - lei av å være så slapp, uopplagt og med vondt i magen annenhver dag :-/
Må kanskje det... :)

Polleke - livet mitt

11.jan.2011 kl.13:23

2011 blir nok et bra år, det har jeg bestemt! Så nå skal vi finne ut av ting og lykkes :D Jeg heier på deg, i massevis :D

gymsokkbaby

11.jan.2011 kl.21:51

Polleke: Åhhh, tusen takk, du er så skjønn :):) Dette er året, jeg er helt overbevist! :D

slankerinna

21.jan.2011 kl.19:52

Jeg har lavt stoffskifte,blir medisinert.Men jeg viste faktis ikke om disse symptomene,og i kommentaren hvor du lister opp dine er som en beskrivelse av hva jeg sliter med i lange perioder.Spesielt magesmertene.Jeg går til sjekk hver2-3 måned og må variere litt på dosene jeg tar.Håper du får hjelp snart,pyton å ha det slik.

gymsokkbaby

21.jan.2011 kl.22:33

slankerinna: Ja, nå er jeg visstnok innom normalen, men nedre del av normalen. Syns ikke plagene har blitt noe bedre, så lurer på om jeg likevel må prøve medisiner. Ufattelig kjip å ha det sånn ja :-/

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits