Skifriskusen meg

I går var det min første tur i marka i år. Med nye ski, skibukse og hjemmelaget turproviant var jeg klar for å kjøre ned noen par lørdagssinker. Siden jeg er slik en racer på ski mener jeg. Virkelig. Dritflink. Birken neste.

Men altså, sånn før jeg blender dere avgårde med sportybilder av meg selv, så kan jeg smelle opp oppskriften på knallgode energibarer. Disse er for de som tåler litt karbohydrater da, men tenker innholdet egentlig kan tilpasses den individuelles behov. Ænivæis. Oppskriften er hentet fra funksjonellmat.no:

1 dl havregryn (jeg brukte store)
1 dl solsikkekjerner
1 dl valnøtter
1 egg
1 hvitte
6 ts sukrin
6 ss peanøttsmør
50 gram mørsk sjokolade, hakket


Jeg bare klæsjet alt sammen i en bolle og smurte det utover et bakepapir. 160 grader, midt i ovnen, 20-25 min. Neste gang skal jeg ha litt mer sukrin i, eventuelt brukte litt yaconsirup. Kanskje noen andre nøtter hadde vært knall, som eksempelvis salte peanøtter. Søtt mot salt er nesten alltid en suksess. Kokosmel er sikkert ikke dumt heller. Som jeg har kjøpt meg og laget disse knallgode kokoslappene av. Oppskrift hentet jeg fra Cecilie (fristende lavkarbo):

4 mellomstore egg
4 ss sukrin
4ss kokosmel
1 ts fiberhusk
1 1/2 dl melk (eller fløte)
Kanel og/ eller kardemomme hvis ønskelig.

Stekes i smør på halv varme. 1 ss per lapp. Jeg halvverte oppskrifte og fikk da 8 lapper. Så denne oppkriften er drøy og fin.Cecilie, håper du kan tilgi meg at jeg lånte bildet av deg. Jeg rakk bare ikke å ta bilder av mine.

 

SpisElskLev ønsket bildet av mine nye swixbukser (som var åletrange i butikken, muligens fordi jeg prøvde de med en olabukse under), så her er til ære for deg. Meg, og min nye venn, en kvist:

 


Okay okay.... så skal du få heeeele meg da. Siden du insisterer sånn mener jeg ;)


Se... så frisk i kinna da gitt. Var rød som en overmoden tomat i flere timer etterpå. Selv foundation var ikke effektiv nok til å dekke over det verste. Gav seg etterhvert heldigvis - får være måte på hvor friskus man faktisk SKAL se ut.

Får vel gi meg nå mens dere enda er i sjokk over at jeg postet hele fire bilder i ett innlegg, hvorpå hele tre var mine egne. Nå blir det solo super og en episode av "Koselig med peis". Sett den?

10 kommentarer

Polleke - livet mitt

23.jan.2011 kl.20:31

Du så skikkelig sporty ut :D Fine skibukser og :D

Lappene og barene så gode ut! Nå ble jeg sulten på pannekaker..

Silje

23.jan.2011 kl.20:36

Er så herlig å gå på ski slik..:D

Kamilla

23.jan.2011 kl.20:40

Produktiv dag må jeg si! :) Og du var jo fryktelig søt som friskus da! :D Må teste ut oppskriftene en gang.

gymsokkbaby

23.jan.2011 kl.21:29

Polleke: Hihi, takk skal du ha. Begge deler var veldig godt altså. Havegrynen i barene kan byttes ut med noe annet. Kokosmel, mandelmel, andre typer nøtter, frø, etc :) Jeg har usukret peanøttsmør, økologisk, så ikke så ille mange karber i det heller :D

De lappene var søte og gode, anbefales.

gymsokkbaby

23.jan.2011 kl.21:30

Silje: Utrolig gøy, gleder meg allerede til neste skitur om nøyaktig 7 dager :D

gymsokkbaby

23.jan.2011 kl.21:31

Kamilla: Kjempegode, og du som tåler litt karber kan bare kjøre på med musli eller lignende i den energibaroppskriften :D

SpisElskLev

24.jan.2011 kl.06:49

ÅH, du bekreftet nettopp det jeg hele tiden har trodd! Du ser virkelig superfresh og sporty ut:) Veldig VELDIG fint bilde av deg:D

Oppskriften på rnergibarene ser jo supergode ut!! Definitivt noe jeg skal teste ut!

HOT i SWIX erru Søta!

gymsokkbaby

24.jan.2011 kl.08:32

SpisElskLev: TakktakkTAKK for en kjempehyggelig kommentar :) Følte meg veldig sporty i allefall og ser innmari frem til nye skisprell neste helg, tjoohooooo.

Energibaren var gull! Namnam. Dilla på peanøttsmør nå for tiden.

Maplesyrup

24.jan.2011 kl.10:59

Kjempefint bilde, du er såå søt og skituren så herlig ut!!:D

Tror du det går an å bruke kokosmasse i lappene? De så veldig gode ut.. Hvor kjøper du eventuelt kokosmel?

gymsokkbaby

24.jan.2011 kl.20:41

Maplesyrup: Åhh, tusen takk :) Gleder meg veldig til neste skitur.

Tror faktisk man kan bruke vanlig kokosmasse, evt bruke en stavmikser/etc for å få det litt mer melete. Men, det trekker myyyye væske da (så at noen skrev det på lavkarbo.no). Si i fra om det ble bra da :)

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits