Sår tunge = intoleranse?

I går spiste jeg en pakke md cherrytomat etter en hard treningsøkt. Dette er noe jeg ofte gjør - men denne gangen merket jeg at jeg ble skikkelig sår på tunga og den er fortsatt litt sår, selv om det verste sårheten gav seg etter kanskje 20 min. Kan være at jeg har blitt sår før også, men denne gangen la jeg virkelig merke til det.

Noen som vet om dette kan indikere intoleranse eller en påspist allergi (man kan visst spise på seg allergier)? Jeg kan selvfølgelig provosere den mer og stappe i meg tomat, men det blir ikke før i morgen kveld. Skal nemlig veies og måles av PT i morga og vil ikke ødelegge det hvis det viser seg at tomat er en synder i mitt kosthold, hehe. Lettere paranoid, jeg?

Har prøvd å google det, men blir ikke spesielt klokere.

 

Litt sånn føler jeg meg for tiden - mildt sagt grådig irritert på denne kjipakroppen.


 

23 kommentarer

Cecilie

06.feb.2011 kl.17:42

Det er iallfall ikke en uvanlig reaksjon på frukt og grønt man ikke tåler så godt... ;)

Skulle bare ønske deg lykke til i morgen! Også håper jeg alle kommentarene på innlegget om kroppen satte spor... Husk de kommentarene!

gymsokkbaby

06.feb.2011 kl.17:44

Cecilie: Var det jeg tenkte - kanskje jeg bør holde meg unna tomater en stund da? Hmmm... jeg som eeelsker tomatbasert mat. Æsj. Men, jeg bytter gjerne bort tomatene og spiser meieriprodukter, hehe.

Tusen takk, så innmari hyggelig at du er innom. Hvis du scroller ned så ser du at jeg har skrevet litt om kokoskaffen din :)

SpisElskLev

06.feb.2011 kl.18:06

Jeg kan også få det av cherrytomater iblant, spesielt om jeg siser mye av det, og om de er litt sånn halvmodne. Men har hørt at det kan være et tegn på at man ikke tåler det så godt. Men veldig usikker altså... lykke til imorgen:)

06.feb.2011 kl.19:26

hei:)

jeg er en jente som trener ca 3-4 ganger i uka, middels intenst. jeg spiser ca 4-5 måltider om dagen med 3-4 timers mellomrom. er 1,73 og veier ca 63 kg. er altså ikke overvektig, men vil ned noen kg likevel (har allerede gått ned et par). jeg har blitt veldig bevisst på alt i forhold til mat og trening egentlig, og vet jo hva jeg skal gjøre for å nå målet mitt. spørsmålet mitt er heller hva jeg skal gjøre når jeg har nådd målet mitt? altså, jeg prøver nå å ha et lavere kaloriinntak enn det jeg forbrenner, og det fungerer fint. jeg kan jo ikke holde på sånn for alltid, og da vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre når jeg har nådd den vekten jeg ønsker for så å holde den stabil? skal jeg da begynne å spise litt mer og trene slik jeg gjør nå? kommer jeg ikke da til å gå opp i vekt igjen?

jeg har vel egentlig svar på det meste selv, men er så greit å høre hva andre mener, så setter pris på svar :)

06.feb.2011 kl.19:44

jeg lurer også på noe annet.. :) jeg prøver å redusere karbohydratinntakket mitt også, men jeg ønsker ikke å gå på noe lavkarbodiett eller noe sånt. jeg spiser ikke pasta eller brød. spiser jeg ris så spiser jeg fullkornsris, spiser jeg poteter tar jeg 1 istedenfor 3, slik jeg gjorde før. jeg har også 1 "spisedag" i uka som mange andre, hvor jeg likevel ikke tar helt av, men spiser moderate mengder. jeg er ekstremt glad i bakevarer og sjokolade, så da er det som regel det det går i.

tror du kroppen får et slags sjokk når jeg en dag i uka får i meg mer karbohydrater enn de andre dagene? som da vil føre til at jeg legger på meg? jeg spiser som regel en banan daglig i tillegg til knekkebrød/rugsprø hver dag, slik at kroppen får i seg karbohydrater hver dag, men i små mengder. håper ikke jeg maser.. :)

Silje

06.feb.2011 kl.19:48

Det der har ikke jeg peiling på....

gymsokkbaby

06.feb.2011 kl.20:15

SpisElskLev: mm... hvis det skjer flere ganger fremover kan jeg trolig konkludere med at jeg er følsom for det og kanskje bør kutte ned. Tusen takk :)

gymsokkbaby

06.feb.2011 kl.20:16

Anonym: Jeg skal svare deg i morgen - da har jeg bedre tid. Kjæresten kom nettopp hjem, har ikke sett han på en uke :) Men, titt innom i morgen du :) Og nei, du maser overhodet ikke, men vil bare gi deg et godt svar og det krever litt mer tid føler jeg :)

gymsokkbaby

06.feb.2011 kl.20:17

Silje: Ikke jeg heller :-/

Louise - treningsmotivator

06.feb.2011 kl.20:42

Får satse på at det var en annen grunn =) Ha det kjekt med pt i morgen.

Anneli og Emma-Sophie

06.feb.2011 kl.20:57

tror ikke det er et tegn på intoleranse:) jeg blir også sår på tunga av tomater, men det har nok mer med noen stoffer som er i tomatene å gjøre. Det blir jo på en måte en intoleranse det også, men ikke sånn på den måten som du tenker, tror jeg. Kiwi og ananas er også noe man får sår munn av. Tror det er pga enzymet bromelain eller noko sånt. Jeg blir sår på tunga av brunost, men det er nok fordi at den er så "sterk" på en måte.. Tror det er det samma med tomater.

Marte Kristine

06.feb.2011 kl.22:15

Jeg får også det hvis jeg spiser mye tomater. Men tror ikke jeg er allergisk, spiser det hver dag i salat, er bare når jeg spiser mange alene jeg får sår tunge ;)

Cecilie

06.feb.2011 kl.22:31

Jeg så at du hadde skrevet om kaffen ;) Det er stor forskjell på rå tomat, og tomat som har vært varmet! Det stemmer nok det som sto om modenhetsgrad også! Kjøp rødere tomater neste gang ;)

06.feb.2011 kl.22:32

helt i orden, da sjekker jeg bloggen i morgen og leser svar:) regner med det er i orden at en får i seg både karbohydrater, fett og proteiner, og at det ikke har så mye å si så lenge en spiser mindre enn det man forbrenner? vi trenger jo alle næringsstoffene. jeg prøver heller å spise litt mindre av alt enn det jeg gjorde før.

Maplesyrup

06.feb.2011 kl.23:44

Lykke til imorgen søta!! Har lest, men ikke fått kommentert innleggene dine i helga.. Tar det imorgen:) Har vært kjekt å se masse blogging fra deg, du er en stor favoritt!

gymsokkbaby

07.feb.2011 kl.10:01

Louise: Ja, ser på kommentarene ovenfor at det kanskje ikke er en sammenheng likevel :)

gymsokkbaby

07.feb.2011 kl.10:02

Anneli og Emma: Ja, det var kanskje litt fåfenkt forsøk på å finne min partystopper, hehe. Får roe ned litt på tomatspisinga, uten å kutte helt ut :) Rare er at jeg ikke blir spesielt sår av verken kiwi eller ananas, som resten av verden, hehe.

gymsokkbaby

07.feb.2011 kl.10:02

Marte Kristine: Ja, det er nok ikke intoleranse, bare en normal reaksjon virker det som :)

gymsokkbaby

07.feb.2011 kl.10:03

Cecilie: De var kjemperøde, var sånne dulciatomater. Men, de er veldig små og kanskje veldig konsentrerte på en måte. Er sikker derfor :) Nå skal jeg kose meg med en kopp ;)

gymsokkbaby

07.feb.2011 kl.10:04

Maplesyrup: Er en periodeblogger - akkurat nå er jeg i en gooood flyt :) Ser frem til kommentarene dine, setter alltid stor pris på dem :)

gymsokkbaby

07.feb.2011 kl.10:05

Anonym: Gjør det i lunsjpausen i dag :)

fabeldyret

07.feb.2011 kl.11:31

Hm.. Er det ikke ganske enkelt fordi det er mye syre i tomater? Og sikkert litt forskjell avhengig av hvor modne de er. Jeg blir sår i munnen av ananas, som er enda surere. Hvis det er sånn, vil det hjelpe å balansere med noe basisk, som f. eks. meieriprodukter... som du jo ikke spiser for tiden, hehe.. Men kanskje kokosmelk er basisk? Det vil jo uansett mildne ut tomat-syra. Jeg tipper at hvis du ikke merker noe når du spiser tomater i retter hvor de er blandet ut med noe annet, så er det sikkert helt ufarlig å spise dem. Men jeg bare gjetter, altså :)

gymsokkbaby

07.feb.2011 kl.12:03

fabeldyret: Ja, fått en del respons nå som heller mot at det trolig ikke er intolerans, bare en følsomhet ja :) Så da kan jeg fortsette med min høyt elskede tomat :D

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits