Møte med vekta og målebåndet

Mandag kom og gikk visst og jeg glemte helt å skrive et eget innlegg på hvordan det gikk med den store skrekkdagen: måling og veiing av PT. Vel, den gikk sånn her:

Etter å ha veid med på den grufulle tanitavekten, og den har fått spyttet ut noen detaljer om min kropp på en hvit lapp, setter jeg med ned og venter på dommen. PT skribler ivrig i blokken sin:

- Hva har du spist i helga.
- Ehh... har jeg lagt på meg?
- Hva har du spist? Har du spist noe uvanlig? 
- Tjaa... jeg var på kurs hele forrige uke, det ble nå litt spekemat da og vin. Har jeg gått opp i vekt?
- Nei. Du har gått ned i vekt, men du har gått opp i fettprosent.
- Ehh, det kan virkelig ikke stemme.

PT viser meg og jeg ser litt aggressivt på lappen.

- Altså, kan det ikke være sånn at hvis man har mye vann i kroppen så kan det slå ut som en falskt høy fettprosent?
- Det stemmer, derfor jeg spør om matinntaket ditt. Venter du menstrasjon om noen få dager?
- Ja, i morgen. Og så drakk jeg en stor termokopp kaffe før jeg kom hit.
- Hæ? Du skal jo ikke drikke noe før du skal veie deg. *Ler litt* 

Jeg ler med, men føler meg særdeles blond. Det burde jeg kanskje ha tenkt på - jeg inntar ikke så mye som en dråpe vann når jeg skal veie meg på min egen vekt. Faktisk så har jeg ikke på meg et eneste plagg, ikke engang en liten ørepynt. Det er rett før jeg børster håret mitt så overflødig hår ikke skal gi meg noe ekstra gram på vekta. Nesten. Vi avtaler uansett at vi skal kontrollsjekke fettprosent om en uke, samt ta en ordentlig inbodytest igjen om noen uker.

Så var det frem med målebåndet. 

Heldigvis var målebåndet snillere for jeg hadde gått ned noen cm her og der, spesielt på nedre magen. Helt til vi kom til låret. PT måler, skal til å notere og stusser. Måler igjen.

- Hmm... her ser det som du har gått opp i cm.
- Hvasa?? (Herregud - skal kroppen aldri slutte å motarbeide meg?)
- Ja, to cm.
- TO??

Så slår det meg.

- Du, mål det andre låret. Jeg grisetryna på ski i går, så jeg er nok litt hoven. (Sånn ca her begynner jeg nærmest å be til en høyere makt eller flere, hvemsomhelst)
- Ja, det stemte bedre. Du må være rimelig hoven du.
- Ja, hehe, det var ikke et pent syn. (Takktakktakktakk hvemsomenn hørte bønnen min - du er nå min helt).

 


Ca så sinnsykt fornøyd var jeg - minus vinglasset.

Meeen, jeg hadde en virkelig opptur på Pt-timen i dag.

Litt sånn småstuss stilte jeg meg på tredemølla ti på fire og tenkte at dette kom til å bli tidenes lengste 55 min da jeg virkelig ikke følte at energinivået var på maks. Småløp litt for å varme opp og følte meg tung i beina. Gleden var ikke spesielt stor da PT kunne meddele at vi skulle vie timen til intervalltrening, men jeg tenkte med meg selv at det kanskje uansett var bedre enn tung styrketrening. Vel, det ble hard, hard kondisjonsøkt i stedet. Så hard at jeg på slutten kom opp i en puls på 202. PT kunne fortelle meg etterpå at ingen av hans kunder kom så langt opp og for å være ærlig - jeg tror faktisk jeg kan få den enda noen hakk høyere. I dette tilfelle vitner det om god kondisjon i følge han, et kompliment jeg trakk til meg som en svamp og nærmest svevde ut av Elixia på.

Ikke bare imponerte jeg PT, jeg imponerte meg selv. Tung i beina, sliten ja - men jeg klarte helt fint å gjennomføre en hard kondisjonsøkt. Jeg var nok mer sliten i hodet enn i kroppen.

 

 


22 kommentarer

SpisElskLev

10.feb.2011 kl.19:51

Hehem uff, jeg ler ikke av deg altså, men av innlegget. Meget bra skrevet gymsokk:) Men du, jeg stusser bare litt.. eller lurer.. hvor ofte skal denne veiingen og målingen foregå? Håper bare ikke det er for ofte, må være fryktelig stressende med en sånn "dommedagsfølelse" altfor ofte. Lov meg at du passer på hodet mitt oppi dette da, og ikke bruker altfor mye energi på å stresse med vekt og tall og målinger og bedre resultater. Du viste jo en masse bilder av deg slev her om dagen, og du ser virkelig superveltrent og flott ut! Og har I TILLEGG et nydelig ansikt. Ikke glem det i jakten på den beste versjonen av deg sev:) Jeg synes den versjonen du er nå er ganske så best nemlig;) Men merker jeg blir misunnelig på deg osm har PT altså. JEG VIL Å HA!!! Jeg skal sterkt vurdere å få meg en mellom april-juni, bare for å ta kroppen til nye høyder til bikinisesongen;)

Fjonana

10.feb.2011 kl.19:52

Hehe, så pass hoven ja :P Men flink da som har gått ned i mål! :D Spennende med intervalltrening med PT da :)

gymsokkbaby

10.feb.2011 kl.20:05

SpisElskLev: Sånn ca hver 4-5 uke skal jeg måles/veies. For å sikre at det går rette veien bare. Og PT sa jeg ikke skulle henge meg opp i fettprosenten. Han var fornøyd med innsatsen min han :)

Åhh, rødmer nesten her jeg sitter. Tuuuusen takk søta. Jeg har nemlig en kjole jeg så innmari har lyst skal sitte skamfint i sommer. Så det er liksom den som er målet. Skal få tatt bilder av den etterhvert - så kan jeg poste fremgangen utfra den også.

Og du - du er jo rimelig slank da. Myyye slankere enn meg (jeg vet dette ut fra info du har lagt ut her og der). Du trenger ikke stresse - og tenk, du kapret en kjekk brannmannsvenske. Det er det kun heite damer som gjør ;)

gymsokkbaby

10.feb.2011 kl.20:06

Fjonana: Ja, er tilbake til normal nå, men tryna på is så var kanskje ikke så rart.

Intervalltrening med PT var fantastisk....vondt! Men bra, veldig veldig bra.

Livet på Svalbard

10.feb.2011 kl.20:27

Så deilig da! Skulle ønske jeg hadde slik selvdisiplin!

gymsokkbaby

10.feb.2011 kl.20:28

Livet på Svalbard: Følg med på motivated.blogg.no - en fellesblogg hvor vi skal prøve å motivere og inspirere lesere. Selvdisiplinen kommer med mestringsfølelsen :)

Semming

10.feb.2011 kl.21:25

Artig skrevet innlegg, jeg tok en inbody analyse før nyttår og skal ta en igjen i juni for se hvordan kropps sammensettingen har forandret seg

gymsokkbaby

10.feb.2011 kl.21:52

Semming: Ja, inbody er et virkelig godt hjelpemiddel :)

Maplesyrup

10.feb.2011 kl.22:03

Haha, jeg koste meg stort med innlegget ditt! Jeg presterte å løpe hjem på vekta en gang etter at jeg hadde klippt av meg masse hår hos frisøren. Var overbevist om at NÅ skulle jeg få se nedgang;) Tror ikke det ga noe nevneverdig tall, for jeg husker ikke om jeg hadde gått ned en gang:P

Får du masse sånn inbody tester gratis når du har PT? Hørtes ut som både målingen av PT og treningsinnsatsen din burde gi deg en skikkelig opptur idag!

healthy diane

10.feb.2011 kl.23:52

Hei, det er jo bra med mindre i mål! Jeg har endelig klart å sette litt større pris på mindre kroppsmål istedet for å stange hodet i veggen hver gang vekta streiker - det er en fin følelse. Herreguud så jeg lo av "børste av noen overflødige hårstrå", ha-ha-ha! Virker som du er i skikkelig bra form, og kult med skryt fra pt - du er FLINK!:)

Polleke - livet mitt

11.feb.2011 kl.00:07

Høres flott ut med sånn oppfølging :D

gymsokkbaby

11.feb.2011 kl.08:32

Maplesyrup: Hahaha, jeg kunne nok ha funnet på noe sånt selv ;D Er nesten så jeg tar et dypt magadrag og får ut mest mulig luft før jeg går på vekta, hihi.

Nei, får ikke inbodytester gratis, så det er litt kjedelig egentlig. Man får det hvis man velger sånne pakker: "Ned-i-vekt", "ekstrem-forvandling", etc. Håper jeg får en opptur på mandag, når jeg skal kontrollveies (sjekke om fettprosenten stemte eller ei).

gymsokkbaby

11.feb.2011 kl.08:33

healthy diane: Ja, det gjelder å tenke at folk ser ikke vekta de - de ser kroppen, og da er jo cm mest viktig :) Jeg og vekta har et permanent uvennskap gående, haha.

gymsokkbaby

11.feb.2011 kl.08:33

Polleke: Det er helt fantastisk deilig - holder meg litt i ørene :P

Louise

11.feb.2011 kl.17:19

Fy søren så flink du er :D og søøøte deg som drakk masse før veing :P jaja! kjempefint bilde og. you look smashing!

gymsokkbaby

11.feb.2011 kl.20:53

Louise: Hehe, jeg er jo helt borti natta noen ganger :P Tusen takk søta :)

Cecilie

11.feb.2011 kl.21:11

Herlig innlegg! Det var verdt å vente på ;) Og du; grattis med framgangen! Dette var jo en ren suksess! God helg, søte du :)

gymsokkbaby

12.feb.2011 kl.10:10

Cecilie: Så koselig å høre at innlegget falt i smak. Er veldig fornøyd med fremgangen. Ned ytterligere 2,5 cm denne uka og da har jeg mesen appåtil. Weeee. God helt til deg søteste! :)

Ida

13.feb.2011 kl.10:14

Morsomt og spennende innlegg =) Utrolig bra at du klarte pushet deg selv så lenge på tredemølla, bra selvdisiplin;) Heier på deg, gratulerer med minkinga i cm!Ha en fin dag videre

gymsokkbaby

13.feb.2011 kl.10:22

Ida: Weee... jeg ble rimelig presset av PT-en da :D Hadde ikke så mye valg, men glad jeg holdt ut :)

Jeg er skikkelig superhappy altså, nå klarer jeg å ha på meg pulsbeltet på innerste hakk også - det var umulig for bare en uke siden :) Ha en suuuper søndag du også.

slankerinna

13.feb.2011 kl.23:07

Måtte le av inlegget ditt,herlig du er.Huff høtes ikke noe godt ut med det fallet ditt!.Og så flotte bilder av deg.har sagt det før men digger at du ikke er anonym lenger:)

gymsokkbaby

14.feb.2011 kl.10:01

slankerinna: Åhh, du er skjønn altså, tusen takk :) Jeg har en lei tendens til å tryne, miste ting, etc. Jeg er rett og slett en klossmajor, og det er i grunnen mange festlige historier som kommer ut av det.

Er veldig deilig å ikke være anonym lenger faktisk - blir litt mer liv i bloggen da, og kanskje mer personlig? :)

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

26, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Mitt nye fokus i 2010 er å øke kondisjonen, styrke og utholdenhet desto mer så jeg etterhvert kan løpe en hel maraton. Som bonus får jeg er sterk og sunn kropp, så snart kaster jeg vekta. Det er viktig å godta seg selv, ikke leve etter et imaginært bilde skapt av media.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits