Kjipadag

Dagene flyter litt over i hverandre. Har vært sykemeldt hele forrige uke og nå er 30 prosent sykemeldt i to uker frem mot Roskilde. Det som er problemet er at jeg sover litt i rykk og napp. I natt ble det herlige 4 timer på øyet, forfriskende må jeg si. Har følt meg helt ullen i hodet hele dagen, minimalt med overskudd og ikke overraskende - man blir ingen happy camper av å miste Jon Blund-bussen.

Nuvel, jeg har nå karret meg igjennom dagen så langt og jeg lever enda. Men, for å være ærlig så var det nok mer følgende tanker jeg har hatt surrende i hodet frem til klokken 13:00 i dag:Jeg har nemlig vært på gastroskopi - djevelens slange! Opplevelsen skal jeg la være å dele med dere i tilfelle dere plutselig selv må inn og inspisere innsiden av tarmene. Resultatet var i hvert fall: jeg er ikke hypokonder! Hurra-for-det. Ikke så hurra for at jeg har en kraftig magekatarr/betennelse i magen. Det ble tatt en del vevsprøver og da får jeg svar på omfanget av problemet, om en treukers tid. En rask googling kunne avsløre at jeg trolig må på tidenes kjipeste diett: ingen kaffe, alkohol, lite fett, ingen sitrusfrukter, brus, kakao eller andre syredannende matvarer. For å si det sånn: det blir etter NYC ferien min.

Forøvrig var det verste med gastroskopi 2-4 timene etterpå. Intens mageknip og kvalme. Noe som selvfølgelig bare skjer en liten prosent av de som utfører undersøkelsen og selvfølgelig er jeg en av dem. Selvfølgelig.


Noen som tilfeldigvis har hatt magekatarr og har noen gode råd?

24 kommentarer

Silje

14.jun.2011 kl.21:17

Jeg har hatt det, det gikk over av seg selv, jeg var liten, helt jævlig.... måtte bare ha ro og fred...

Irmelin

14.jun.2011 kl.21:33

Uff, det hørtes ikke godt ut.

Masse god bedring til deg! =)

Ida :)

14.jun.2011 kl.21:52

masse godbedring:)

gymsokkbaby

14.jun.2011 kl.21:58

Silje: Ja, stress kan ofte både skape og vedlikeholde slike betennelser. Og ja, det er virkelig ikke gøy alltid. Har følt meg helt hypokonder, for har hatt vondt av og på uten at jeg kunne skjønne hva som utløste smertene. Men nå skal det bli så bra ate :)

gymsokkbaby

14.jun.2011 kl.21:59

Irmelin: Ja, men har levd med det ett år så det går jo greit, bare veldig slitsomt til tider. Nå skal jeg endelig bli kvitt det da :)

gymsokkbaby

14.jun.2011 kl.21:59

Ida: Takkskalduhaaa:)

Sofie

15.jun.2011 kl.10:29

uff, det var ikke noe koselig.. skal du fortsatt være med på i form-løpet? blir kanskje vanskelig det..

gymsokkbaby

15.jun.2011 kl.15:12

Sofie: Joda, jeg stiller opp jeg :D Gjør kanskje ikke mitt beste løp, men hei, jeg vil gi det en sjans :)

Sofie

15.jun.2011 kl.22:50

så bra! imponerende :) da skal jeg se etter deg! hehe

gymsokkbaby

15.jun.2011 kl.23:07

Sofie: Bare å hilse på om du ser meg :D Jeg er jenta med luggen ;D

Polleke

16.jun.2011 kl.14:39

Var på gastroskopi en gang i tiden pga stooore magesmerter over lang tid. De tok prøver og alt mulig av meg og, og fant ingenting. Mageproblemene mine henger sammen med stress. Når jeg stresser overproduserer magen min syre, og det irriterer, men har aldri gitt betennelse, men så intense smerter at jeg nesten har besvimt. Jeg må være forsiktig med de matvarene du nevner når jeg er stressa, ellers går det fint!

Uansett så ønsker jeg deg gooood bedring! Det er ikke gøy med så mye au!

Sofie

16.jun.2011 kl.18:09

Au og off. Føler med deg. Har ikke prøvd altså, men skjønner hva du mener; noen steder er ment til å være enveiskjørt ;) Goood bedring! Når reiser du til nu jårk?

gymsokkbaby

17.jun.2011 kl.08:17

Polleke: Han legen sa det var betennelse pga all gallesyren. Mulig det var flere ting han også så, men det var i hvert fall en av indikatorene. Har også tidvis slitt med veldig ustabil mage og mye smerte, som har vært chronsaktig da jeg tilsynelatende har reagert på forskjellige ting. Nå forstår jeg hva det har kommet av i hvert fall og det er veldig behagelig. Knasker syrenøytraliserende tabeletter, prøvd det du? Hjelper faktisk veldig :)

gymsokkbaby

17.jun.2011 kl.08:19

Sofie: Halsen er enda sår :S

Drar til NYC 14. juli!!! :D Jeg skal definitivt blogge underveis ;D

Sofie

17.jun.2011 kl.16:43

Haha, halsen ja. Tenkte på rektoskopi jeg nå! Det er noe ganske annet, og ganske privat sak å blogge om :P Hahah, *flau*

gymsokkbaby

17.jun.2011 kl.19:47

Sofie: Tenkte meg du kanskje gjorde det, men atte, jeg liker heller ikke at saker kommer opp gjennom spiserøret heller :P

Sofie

17.jun.2011 kl.20:10

Godt poeng ;) God helg, søte! <3 klem

gymsokkbaby

17.jun.2011 kl.20:15

Sofie: God helg til deg også søta! <3

Polleke

22.jun.2011 kl.14:49

Ja, jeg har knasket noe tabletter en stund, og de hjelper i periodene jeg sliter. Men prøver å la være å komme i situasjonen. Klarte å unngå det stort sett denne eksamensperioden, forutenom en natt hvor jeg gråt fordi jeg hadde så vondt. Men så ble det borte igjen. Når jeg har søkt opp selv vet jeg det kan være psykosomatiske smerter. Det er hvertfall en av teoriene mine. Men er heldigvis ikke plaget så mye mer.

Godt å høre at tablettene funker :D

gymsokkbaby

22.jun.2011 kl.18:24

Polleke: Ja, knasker for harde livet og lever bra nå, men vet at så fort jeg er tilbake fra NYC må jeg gjøre på med syrenøytraliserende diett :) Og redusere kaffeinntaket mitt til mer kosedrikking enn daglig påfyll - har på følelsen av at kaffe faktisk er en av de verste synderne, i tillegg til sterkt krydret mat og søtningsmiddel/brus. Jaja. Bedre å spise litt annerledes og være helt fin, enn å bruke tabeletter som brannslukking.
I know the feeling! Tok gastroskopi for to uker siden,og det føltes ut som om jeg lå og sprellet med beina da hun legen skulle forbi svelget med den slangen =( Må gjennom ny til høsten,og jeg kommer til og foreslå og legge meg i narkose... ;-D For skulle jeg valgt mellom gastroskopi og fødsel for fjerde gang hadde jeg glatt velgt det siste ;-P

gymsokkbaby

02.aug.2011 kl.12:11

miss chubby: Hahaha, jeg tror også jeg hadde valgt narkose altså, for seriøst - det var helt sykt ubehagelig og på nippen til å være traumatisk ;) Fant du ut av det da?
Jeg har kanskje hull i hjerte som kan være grunnen til at jeg fikk hjerneslag,så de ville sende meg til en annen for en annen sin mening.. Som jeg sa til hun legen: "JØSS så heldig jeg er da"!

Har hørt om noen som fikk tips av en sykepleier at det finnes en tynnere slange som kan brukes.. Pluss at det går an og få noe flytende som bedøver... Snakk om tortur-redskap! =(

gymsokkbaby

03.aug.2011 kl.14:47

miss chubby: Hull i hjertet og så gastroskopi? Men, at det finnes tynnere slange er meget interessant. Det skal jeg huske til en eventuell neste gang :D (Noe jeg ber alle høyere makter om å slippe).

Skriv en ny kommentar

gymsokkbaby

gymsokkbaby

27, Oslo

Løpegaledama - finner terapi og ikke minst glede i lange løpeturer. Prøver seg nå på litt bootybuilding også. Skal bli så stchææærk atte. NB! Sjekk ut motivated.no :)

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits